aproape 3.000 de persoane s-au programat la vaccinarea cu astrazeneca la sibiu - câte locuri mai sunt
Foto: Guliver/GettyImages

Aproape 3.000 de persoane s-au programat, în județul Sibiu, până la ora 18:30, pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca. Mai sunt în continuare locuri disponibile.

Miercuri s-a dat startul programărilor la vaccinarea împotriva COVID-19 cu serul AstraZeneca. În județul Sibiu sunt disponibile patru centre unde persoanele programate vor fi imunizate. Aproape 3.000 de oameni s-au înscris deja pe liste.

„De la startul programărilor pentru persoanele cu vârste cuprinse între 18-55 de ani, până la ora 18:30, un număr de 2984 de sibieni s-au programat pentru imunizare în cadrul celor patru puncte de vaccinare activate în județul Sibiu pentru aministrarea vaccinului produs de AstraZeneca. Menționăm că programarea pentru imunizarea cu serul AstraZeneca se realizează la acest moment pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 06 martie”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, Krisztina Gaal, purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu.

Câte locuri disponibile sunt

Primele două zile în care se face vaccinarea cu serul imunizant produs de AstraZeneca, și anume 15 și 16 februarie, sunt deja epuizate. Mai sunt însă locuri disponibile pentru zilele următoare.

La ora 18:30, în județul Sibiu, mai erau disponibile 1.760 de locuri, cele mai multe dintre ele la Cisnădie.

aproape 3.000 de persoane s-au programat la vaccinarea cu astrazeneca la sibiu - câte locuri mai sunt
Sursa: Captură vaccin.live.

Conform recomandărilor autorităților medicale, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca se va realiza pentru grupa de vârstă 18-55 de ani. Ca element de noutate, pentru buna desfășurare a activității de vaccinare, programarea se va realiza în același cabinet atât pentru prima doză, cât și pentru rapel, la 56 de zile.

Ultima oră

Comentariul meu