a murit dumitru tatu - fostul comandant al isu sibiu avea 72 de ani

Doliu la ISU Sibiu. Fostul Comandant al Grupului de Pompieri Sibiu,  Dumitru Tatu s-a stins din viață.

Fostul șef al Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cpt. Dumitru Croitoru Sibiu, Cosmin Balcu a anunțat pe pagina sa de Facebook vestea dureroasă.

Un profesionist, un militar deosebit, un camarad de nădejde. Am învățat multe de la domnul Comandant, respect pentru ce a făcut pentru pompierii din Sibiu, ne amintim cu drag și deplângem trecerea la cele sfinte. A servit arma “Pompieri” cu devotament, curaj și credință. Cuvintele sunt greu de exprimat în aceste momente… ne rugam pentru odihna veșnica ?? Rămas bun domnule COMANDANT – col (rez) TATU DUMITRU.”, se arată în postarea lui Cosmin Balcu.

Tatu Dumitru s-a născut în 17 mai 1949 la Sângătin, județul Sibiu.

Dragostea pentru arma pompieri a deprins-o încă din tinerețe când a urmat Școala Superioară de Ofițeri ”Nicolae Bălcescu” Sibiu – specialitatea ”Pompieri” pe care a absolvit-o cu succes în anul 1970. În același an s-a alăturat pompierilor sibieni în funcția comandant secție al Grupului de Pompieri ”Căpitan Dumitru Croitoru” Sibiu, urmând apoi îndeplinirea următoarelor funcții:
• În perioada 1973-1974 comandant Pluton;
• În perioada 1975-1979 locțiitor Companie I;
• În perioada 1979-1984 Inspector principal în cadrul Inspectiei de Prevenire;
• În perioada 1984-1992 locțiitor Șef Inspecție de Prevenire.

”Dorința sa constantă de progres și cunoaștere a condus la numirea acestuia în fruntea Grupului de Pompieri ”Căpitan Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în perioada 15.07.1992- 30.11.2001.
În poziția sa de comandant a adus o contribuție imensă la evoluția și dezvoltarea Grupului de Pompieri Sibiu, printre cele mai mari realizări fiind constituirea în anul 1993 în cadrul instituției a Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD).”, spun reprezentanții ISU Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu