uniunea națională a studenților, indignată de limitarea gratuității biletelor de tren
foto arhivă

Uniunea Naţională a Studenţilor din România şi-a exprimat luni „îngrijorarea” cu privire la „limitarea” gratuităţii biletelor la călătoriile feroviare pentru studenţi şi afirmă că „nu se pot face economii” de pe urma acestora.

„Atât pentru pentru studenţi, în general, cât şi pentru cei din medii sociale şi economice defavorizate, în special, gratuitatea biletelor la călătoriile feroviare a reprezentat o oportunitate care le-a facilitat accesul la accederea către o treaptă superioară de învăţământ, citează G4media.

Vestea privind căreia Guvernul României, în frunte cu prim-ministrul Florin Cîţu, reîncearcă limitarea acestei facilităţi care a adus un beneficiu enorm studenţilor, ne poate aduce doar indignare în contextul lacunelor din actuala legislaţie pe sectorul educaţional, iar inconsecvenţa deciziilor luate de către guvernanţi rezultă în mai multă neîncredere din partea studenţilor – o categorie de cetăţeni care, în mod cert, aduc plus-valoare ţării noastre.

Uniunea Naţională a Studenţilor din România exprimă public şi în mod ferm îngrijorarea tuturor studenţilor cu privire la această limitare şi constată faptul că nu pot fi siguri nicio secundă de valabilitatea facilităţilor primite din partea Guvernului României, indiferent cine vor fi locatarii Palatului Victoria”, afirmă studenţii într-un comunicat remis presei.

Potrivit UNSR, „nu se pot face economii” de pe urma studenţilor, iar „adevăratele strategii” şi limitarea cheltuielilor inutile pot fi întocmite „doar împreună cu reprezentanţii populaţiei, într-un dialog permanent, consistent şi de lungă durată”.

„Studenţii din cadrul Uniunii Naţionale a Studenţilor din România îşi doresc să poarte un astfel de dialog pe tema măsurilor care afectează în mod direct studenţii români şi îşi doresc ca reformele pe care primul ministru sau membrii Guvernului României intenţionează să le implementeze să reprezinte un rezultat al unor consultări prealabile al consultării cu reprezentanţii societăţii civile”, mai spun studenţii de la UNSR. (Agerpres)

Context

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că se discută o propunere ca studenții să nu mai poată călători gratuit cu trenul peste tot, iar gratuitatea să fie limitată.

„E o propunere prin care să se revină la vechiul sistem, să se deconteze un anumit număr de călătorii efectuate cu scopul deplasării în localitatea în care studenții își efectuează studiile, nu sistemul de gratuitate totală care a fost introdus de PSD”, a declarat Ludovic Orban.

Guvernul pregătește adoptarea unei ordonanțe de urgență prin care vor fi eliminate o serie de sporuri, subvenții și indemnizații acordate angajaților din sectorul bugetar, informează surse guvernamentale, citate de Digi24.ro

Sursa: g4media.ro

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. :)))))))))))))))))))))))) superb, asa e corect. Cand PSD era la putere si le-a dat gratuitate pe tren, ei luau gratuit trenul si mergeau la proteste impotriva PSD. Rezervau zeci de locuri in tren pe care nu le mai ocupau si ramaneau rezervate iar cei ce voiau sa plateasca nu mai aveau loc sa urce!
    BRAVO SUSTIN ACEST GUVERN DACA FACE ACEASTA MISCARE!
    LA INVATATURA SI MUNCA NU LA INTINS MANA CA NU SUNTETI INVALIZI!