zeci de profesori din sibiu nu s-au reîntors la școală - predau de acasă, iar elevii învață online

Școlile s-au redeschis luni, însă nu toți profesorii au revenit la catedră. Aproape patruzeci de cadre didactice din județul Sibiu au solicitat să rămână acasă și să își desfășoare activitatea în sistem online.

În județul Sibiu sunt 39 de cadre didactice care au solicitat să își desfășoare activitatea în sistem online, invocând motive medicale. „Sunt 39 de cadre didactice care au solicitat să predea în sistem online din cauza anumitor probleme medicale. Au prezentat o adeverință de la Medicina Muncii sau de la medicul specialist”, precizează, pentru Ora de Sibiu, Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Sibiu.

Cele mai multe cadre didactice care au solicitat să predea materia în sistem online sunt din municipiul Sibiu. Este vorba despre 16 profesori. Restul sunt din localități precum Nocrich, Săliște, Avrig, Axente Sever sau Copșa Mică.

Cum se desfășoară orele în cazul în care un profesor stă acasă

În cazul în care un profesor alege să stea acasă din motive medicale, orele se vor desfășura online, astfel că nici elevii nu vor merge la școală. Cadrele didactice vor preda materia pregătită pentru o săptămână într-o singură zi.

De exemplu, dacă un profesor de matematică are 5 ore la clasa a XII-a, respectiva clasă va avea o zi în care va face cinci ore de matematică online. În restul zilelor, elevii clasei respective merg fizic la școală pentru celelalte materii din orar.

Ultima oră

Comentariul meu