sibieni amendați pentru că nu au stat în carantină
foto: arhivă

În cursul zilei de duminică, 7 februarie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Agnita, au depistat doi bărbați în vârstă de 22, respectiv 38 de ani, din comuna Iacobeni, care nu au respectat măsura carantinei.

Măsura a fost instituită după ce primul a revenit din străinătate, iar cel de-al doilea a fost contact direct al unei persoane infectate cu coronavirus. Cei doi au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei fiecare.

Tot în cursul zilei de ieri, pe raza județului Sibiu, au mai fost aplicate 115 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.500 de lei pentru nerespectarea măsurii portului măștii de protecție sanitară și alte 44 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2.750 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea.

Polițiștii locali sibieni au verificat 79 de persoane și au aplicat 2 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurii portului măștii de siguranță.

În cursul zilei de 7 februarie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării tuturor activităților de verificare au fost aplicate 6 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, fiind verificate 9 persoane și 2 societăți comerciale . Au fost aplicate 3 avertismente verbale.

Reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au participat împreună cu alte structuri ale M.A.I. la efectuarea controalelor pe raza judeţului Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecție împotriva COVID-19. Aceștia au efectuat un număr de 24 de controale și au identificat 3 nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii Sars-Cov-2 fiind aplicate 3 avertismente.

În data de 04 februarie 2021, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de  13 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10000 lei pentru igiena deficitară a spațiilor de lucru.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu