de ce ar trebui să investești în criptomonede?

Dacă printre voi se numără entuziaști ai criptomonedelor, acest articol poate fi de folos. Vom analiza câteva dintre cele mai importante criptomonede, precum și modalități de a investi în acestea. Sfatul primit de la specialiști este următorul – cumpără criptomonede! Acest lucru se poate face extrem de ușor accesând link-ul ACESTA.

Ce sunt criptomonedele?

Conceptul de monede virtuale precum bitcoin nu este unul prea complicat. Procesul de trimitere a banilor dintr-un cont în altul este foarte similar cu cel pe care se bazează criptomonedele. Acestea folosesc tehnologia blockchain – o metodă de a trimite și primi date în spațiul virtual. Monedele virtuale sunt diferite de cele clasice datorită faptului că sunt descentralizate. Asta înseamnă că ele nu se supun regulilor stabilite de guverne sau de bănci centrale. De aici rezultă o mulțime de avantaje. Criptomonedele sunt globale, ceea ce înseamnă că au aceeași valoare în toate țările. Rezultatul este foarte avantajos – este foarte ușor să transferi criptomonede în jurul globului, fără grija schimburilor valutare, puse de obicei la dispoziție de băncile naționale, precum BNR.

Totuși, există un mic dezavantaj – prețul criptomonedelor este extrem de volatil. Acesta poate fluctua extrem de mult chiar și pe o perioadă scurtă de timp. Lucru îmbucurător pentru pasionații de analize bazate pe cercetări.

Care sunt cele mai importante criptomonede?

Probabil ai auzit de multe ori de la prieteni “cumpără criptomonede”. Află că asta recomandă și marii afaceriști. Cele mai cunoscute de pe piață, având în același timp și cele mai mari valori, sunt Bitcoin, Ethereum și Ripple. Piața Bitcoin se ridică la aproximativ 590 de miliarde de dolari, la distanță uriașă față de competitorii săi. În total, Ethereum valorează aproximativ 115 miliarde, iar Ripple (XRP) doar 23 de miliarde.

Volatilitatea extremă este poate factorul definitoriu al pieței criptomonedelor. Pentru a înțelege mai bine modul în care evoluează prețul Bitcoin, vom face un mic exercițiu de imaginație. Dacă ai fi investit în Bitcoin la începutul lui 2020, la sfârșitul anului ai fi avut un profit de 300%. În schimb, dacă investeai la începutul lui 2018 și la sfârșitul aceluiași an decideai să vinzi, aveai o pierdere de 73 de procente.

Care sunt criptomonedele care abia au apărut pe piață?

Criptomonedele mici, precum Litecoin, Bitcoin Cash sau EOS, încep să ia avânt ușor-ușor. De asemenea, este foarte tentant pentru cei noi să investească în criptomonedele noi, deoarece acestea  au potențial. Totuși, aceste investiții sunt destul de speculative. Criptomonedele noi, cu valoare redusă, suferă și mai multe variații de preț decât cele care sunt pe piață de ceva timp. Experții de pe Wall Street sugerează investirea unei mici sume în aceste tipuri de monede virtuale.

Sunt criptomonedele investiții bune?

Monedele virtuale se găsesc foarte sus pe scara riscului investițiilor. Prețul este volatil – unele monede pot crește chiar și de câteva ori, în timp ce altele își pot pierde valoarea peste noapte. De aceea se recomandă întotdeauna împărțirea riscului. Ideea acestei împărțiri este de a nu te baza pe o singură criptomonedă. Mai degrabă se recomandă să împarți capitalul în mai multe locuri, în mai multe monede virtuale. Astfel minimizezi riscul ca una dintre acestea să-și piardă valoarea și, implicit, să pierzi toți banii investiți.

Ultima oră

Comentariul meu