bitcoin urcă la un nou record istoric după anunțul tesla că va accepta plata cu btc

Bitcoin a crescut la un nivel istoric după ce Tesla Inc.a anunțat că a investit 1,5 miliarde de dolari și va începe să accepte criptomoneda ca formă de plată.

Potrivit unui document, Tesla a făcut anunțul ca parte a unei actualizări a politicii sale de investiții. Compania a avertizat că Bitcoin este un activ „foarte lichid”, dar că prețurile activelor digitale sunt „extrem de volatile”. Prevalența acestor active este o tendință relativ nouă, iar adoptarea sa pe termen lung de către investitori, consumatori și companii este imprevizibilă “, a spus producătorul auto.

Compania lui Elon Musk a cumpărat bitcoin pentru „mai multă flexibilitate şi pentru a maximiza profiturile”, declarând că va accepta plăţile în bitcoin pentru produsele din cadrul companiei. Anterior, miliardarul a adăugat „#bitcoin” în descrierea sa de pe Twitter şi a generat o creştere de 20%, reiterându-şi în mod constant susţinerea pentru monedă.

După ce s-a aflat despre investiția Tesla în criptomonedă, prețul BTC față de dolar a crescut cu peste 12%. La scurt timp după anunțul lui Elon Musk,  Bitcoin a fost schimbat cu 44.060 USD, după ce cu câteva minute înainte era 39.251 USD. La 19.00, ora România, Bitcoin BTC valora 35.919 Euro, in scădere ușoră după creșterea bruscă determinată de anunțul Tesla.

Sibianul care a fondat Elrond: ”Acum Elrond nu valorează nici 1% din ce va valora în viitor” 

În acest fel, criptomoneda a înregistrat din nou un record istorică față de dolar, după cura din decembrie și ianuarie, în parte după ce tot fondatorul și CEO al Tesla, Elon Musk, și-a arătat entuziasmul pentru Bitcoin pe rețeaua socială Twitter.

Ultima oră

Comentariul meu