doi sibieni amendați că nu au stat în carantină la întoarcerea din străinătate
foto: arhivă

Doi tineri din Sibiu au fost amendați pentru nerespectarea măsurii carantinării la întoarcerea din străinătate.

În cursul zilei de sâmbătă, polițiștii Secției de Poliție Rurală Agnita, au depistat doi tineri în vârstă de 23, respectiv 27 de ani, frați, din comuna Mihăileni care nu au respectat măsura carantinei, instituită după ce au revenit din străinătate. Cei doi au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei fiecare.

Pe fondul numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, în cursul zilei de ieri, 6 februarie a.c., 90 de  polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu au intensificat verificările acționând în sistem integrat împreună cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu, Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu, vizând respectarea normelor legale impuse de auorități în contextul situației actuale.

Au fost desfășurate activități de verificare pentru respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor privind distanțarea fizică în toate zonele aglomerate, respectiv la operatorii economici din centre comerciale, piețe, târguri, terase, zone turistice, dar și în mijloacele de transport în comun de pe raza administrativ-teritorială a județului Sibiu.

”Astfel, au fost verificate 1.731 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 107 societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 390 de mijloace de transport, din care 72 de mijloace de transport în comun.”, transmite purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan.

Tot în cursul zilei de ieri, pe raza județului Sibiu, au mai fost aplicate 111 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.500 de lei pentru nerespectarea măsurii portului măștii de protecție sanitară.

Polițiștii locali sibieni au verificat 229 de persoane și au aplicat 12 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 de lei, din care 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 de lei  pentru nerespectarea măsurii portului măștii de siguranță și 2 sancțiuni în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind deplasarea.

În cursul zilei de 6 februarie a.c., jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu, atât independent cât și împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării tuturor activităților de verificare, jandarmii au aplicat 7 avertismente scrise și o amendă în valoare de 1000 lei pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au participat împreună cu alte structuri ale M.A.I. la efectuarea controalelor pe raza judeţului Sibiu în vederea verificării respectării măsurilor de protecție împotriva COVID-19. Aceștia au efectuat un număr de 20 de controale și au identificat 2 nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii Sars-Cov-2 fiind aplicate 2 avertismente.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, fiind verificate 11 persoane și 3 auto. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Ultima oră

Comentariul meu