vineri se votează noile tarife de salubrizare la sibiu - usr și psd se vor opune

Noul regulament al taxei de salubrizare i-a supărat pe sibienii singuri care ar fi trebuit să plătească de trei ori mult, asta în condițiile în care pentru familiile numeroase taxa scade. Proiectul de hotărâre a fost retras de pe ordinea de zi a ședinței consiliului Local din februarie, dar se pare că ”arde” votul acestuia. Vineri, 5 februarie, a fost convocată o ședință de urgență consiliului local, doar pentru votul acestui regulament.

În urma dezbaterii publice s-au aduc câteva modificări regulamentului, dar încă nesatisfăcătoare pentru sibienii care se simt nedreptățiți. Pentru cei singuri se prevede o taxă mai mică, dar raportat la prima variantă a regulamentului, deci în continuare mult mai mare decât se plătea până acum.

Tocmai pentru că încă sunt nemulțumiri, cu o zi înaintea votului s-a organizat un al treilea protest în fața Primăriei.

Consilierii locali din partea PSD și USR PLUS au anunțat deja că vor vota împotriva regulamentului, ceea ce înseamnă că este doar o opoziție declarativă, pentru că, dacă PNL se va alătura votului ”pentru” al FDGR, regulamentul va trece. Rămâne însă de văzut care va fi poziția PNL-ului, în condițiile în care și consilierii locali liberali au fost împotriva câtorva reglementări și au venit cu propuneri de remediere. Ei au fost cei care au cerut scoaterea regulamentului de pe ordinea de zi din ianuarie și consultarea publică.

Ședința extraordinară va avea loc în data de 5 februarie, de la ora 13 și va fi transmisă live pe pagina oficială a Primăriei Sibiu.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu