pubele și containere de gunoi cu cipuri la sibiu - primăria vine cu explicații

Consilierii locali au aprobat noul regulament de calcul al taxei de salubrizare. Dar, nu toți vor arunca gunoiul în pubele smart, pentru a se putea ține contul numărului de ridicări lunare. Proiectul de modernizare a infrastructurii de salubritate se află la început, iar Primăria speră la 16 milioane de euro, fonduri nerambursabile, pentru implementarea lui.

Într-o primă fază Primăria a cumpărat 70 de containere supraterane care vor fi amplasate în 17 locații din municipiul Sibiu la finalul lunii februarie- începutul lui martie. După aprobarea bugetului se vor mai putea cumpăra alte 10 containere supraterane în valoare de 2,5 milioane de lei.

Pentru modernizarea completă a infrastructurii de salubritate însă, Primăria Sibiu a depus un proiect la ADR Centru, de unde speră să obțină 16 milioane de lei, bani nerambursabili. ”Din acești bani se vor achiziționa pubele și containere smart, cu cipuri, ceea ce va permite monitorizarea numărului de ridicări, precum și volumul deșeurilor aruncate. Se va pune la punct și o platformă digitală în care sibienii pot vedea, din contul lor, ce sume au de plată, sume restante, numărul de ridicări, volumul deșeurilor aruncate de ei”, a spus directorul Serviciului Management al Salubrizării din cadrul Primăriei Sibiu.

Nu se știe însă dacă acest proiect va fi aprobat. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, planul de rezervă al Primăriei este să apeleze la Planul Județean de Gestionare a deșeurilor, unde sunt trecute sumele necesare achiziției conatinerelor.

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. “După aprobarea bugetului se vor mai putea cumpăra alte 10 containere supraterane în valoare de 2,5 milioane de lei.” Mai oameni buni, 10 containere la 2.500.000 asta inseamna cam 250.000 de lei pentru unul. Adică 50.000 de euro. Sunteți normali? Sigur ați încurcat cifrele, că alta explicație nu am. Cu banii ăștia cumperi un Audi destul de bine dotat. Mai ganditi-va când scrieți cifre… Sau asta o fi realitatea?

  2. Costa mai mult containerele smart decat serviciul de evacuare/colectare deseuri. Voi sunteti normali? Stiu ca acum vreo 2 ani a fost o marire a taxei de salubrizare tot pentru containere cu cip….Mare filozofie, bani aruncati degeaba..o sa duc gunoiul, ostentativ, la containerul din cvartalul vecin. Aruncati banii degeaba.

  3. Ar trebui la fiecare scara de bloc sa se puna pubela de gunoi, de exemplu, in strada Metalurgistilor vin oameni din alte parti si arunca deseuri nesortate. Firmele care colecteaza pentru a recicla plasticul, sticla, carton resturi bio ar trebui sa se finanteze din materialele colectate, fara a impovara suplimentar populatia, aceasta sa plateasca doar pentru pubela de gunoi.