a murit actorul canadian christopher plummer

Christopher Plummer, prolificul actor canadian a cărui carieră cinematografică s-a întins de-a lungul a șapte decenii, strălucind în filme precum „Zâmbete și lacrimi”, „Omul care ar fi rege” sau „Toți banii din lume”, a murit la vârsta din 91. Decesul a fost anunțat de familia sa. Plummer a murit la domiciliul său din Connecticut. Cauza ar fost o cădere accidentală, potrivit soției actorului, Elaine Taylor Plummer, citată de washingtonpost.com

„Chris a fost un om extraordinar care și-a iubit și respectat profesia. A fost o comoară națională care s-a bucurat profund de rădăcinile sale canadiene. Prin arta și umanitatea sa, a ajuns la toate inimile noastre și la viața sa legendară durează pentru toate generațiile care vor veni. Va fi întotdeauna alături de noi „, a spus Lou Pitt, managerul si prietenul său vreme de 46 de ani. Plummer a continuat să lucreze până la vârsta de 90 de ani. La vârsta de 82 de ani a devenit cel mai longeviv  premiat cu un Oscar pentru munca sa la „Începători” (2012). Recent a lucrat cu Ridley Scott la „Toți banii din lume” (2018)., unde l-a înlocuit pe Kevin Spacey, concediat din cauza unui scandal sexual. Prima apariție într-un film a lui Christopher Plummer a avut loc în „Stage Struck” în 1958, o dramă în care a interpretat un scriitor îndrăgostit de spiritul lui Susan Strasberg. Cel mai mare succes al său a fost cel al căpitanului Von Trapp din „Zâmbete și lacrimi” în 1965. În 2017, a intervenit pentru scurt timp pentru a-l înlocui pe Kevin Spacey în filmul regizat de Ridley Scot „Toți banii din lume”, după ce Spacey a fost acuzat de agresiune sexuală.

https://www.youtube.com/watch?v=PBwlAvbrypQ

Plummer s-a născut la Toronto în 1929, fiind strănepotul lui John Abbott, al treilea prim-ministru al Canadei și a crescut în Quebec. Când era tânăr, s-a alăturat Teatrului de Repertoriu din Montreal și, după o scurtă perioadă pe Broadway, a obținut primul său rol principal ca Hal în Henry V la Festivalul Stratford din Ontario din 1956. În urma acestui rol au venit multe altele, atât pe Stratford, cât și pe Broadway, și a fost chiar nominalizat la un premiu Tony în 1959 pentru cel mai bun actor în J.B. de Archibald MacLeish, care a fost regizat de Elia Kazan. În această etapă a lucrat și ca actor la Royal Shakespeare Company din Regatul Unit, jucând Benedick în producția din 1961 Much Ado About Nothing (alături de Geraldine McEwan) și rolul principal al lui Richard III în același an.

Ultima oră

Comentariul meu