taximetriștii supărați că nu au stație la mall-ul de la gară - primăria îi contrazice

Mai mulți taximetriști din Sibiu se declară indignați de faptul că la mall-ul de la gară nu există o stație de taxi special amenajată, fiind nevoiți să oprească în locuri interzise pentru îmbarcarea și debarcarea clienților. Mai mult decât atât, aceștia spun că iau și amenzi pentru acest lucru și că oamenii legii aplică sancțiuni ”pe nedrept”, spun ei.

Șoferii sibieni care lucrează pe taxi sunt nemulțumiți de faptul că nu au o stație amenajată la Promenada Mall. În momentul în care preiau o comandă sau aduc un client la mall-ul de la gară, aceștia sunt nevoiți să staționeze ilegal în fața intrării principale, iar de multe ori se aleg cu amenzi.
”Ne fugărește poliția, ne dă amenzi. Clienții apelează la taxi pentru comoditate, doresc să fie luați de la o destinație și lăsați acolo unde au nevoie. Nimănui nu-i convine să-l lași după podul gării și să meargă pe jos. La ce să mai iei taxi atunci? Dar dacă plouă sau ninge afară?” , spune un taximetrist din Sibiu.
Mai mult decât atât, taximetriștii sibieni spun că au fost îndrumați de paznicii de la mall să preia clienții din parcarea subterană, lucru care este destul de dificil atât pentru șofer, cât și pentru client.
”Am ajuns să ne fie frică să mergem la comenzi. Primăria nu a făcut parcare la mall. Noi muncim și plătim impozite, dar suntem nedreptățiți. Cum să mergi după client în parcarea subterană, care este foarte mare și întortocheată, cum poți să găsești clientul? Nici nu e semnal la telefon ca să-l poți suna. E o prostie, și nici clientului nu-i convine să-l lași la câteva zeci de metri de intrare. Trebuie să se găsească o soluție.”, spune un alt sibian indignat.
Explicațiile Primăriei
Primăria Sibiu spune că în zonă sunt amenajate deja câteva stații de taxi și că nu este planificată crearea unei stații noi în acest scop.

”În ceea ce privește crearea unei noi stații pentru taximetre în fața mall-ului de pe bulevardul C. Coposu, precizăm că pe o rază de 500 de metri față de clădirea mall-ului sunt funcționale în prezent 3 stații pentru taximetre: una la Gară, una pe str. Oberth și una pe Calea Gușteriței, în zona podului Gării. Prin urmare, nu s-a luat în calcul crearea unei noi stații în fața mall-ului. De altfel, în zona de intrare în clădire  au fost create locuri speciale pentru staționarea autovehiculelor de urgență (poliție, pompieri, salvare, etc), parcarea și staționarea fiind interzisă pentru alte categorii de vehicule, acest fapt fiind corespunzător semnalizat. Precizăm că îmbarcarea și debarcarea clienților taximetrelor nu este permisă numai în stațiile special amenajate pentru taximetre, ci și în alte spații, cu condiția respectării prevederilor Codului Rutier în ceea ce privește staționarea. Spre exemplu, mall-ul dispune de o parcare de mare capacitate subterană și supraterană, iar Primăria Sibiu a amenajat locuri de parcare pe strada Fabricii unde se poate staționa și opri cu respectarea prevederilor legale.”, spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Da! Taximetriștii au perfectă dreptate! Primăria e IMBECILĂ ca de obicei! Desi stau relativ aproape de acest mall prefer sa ma duc in Șelimăr exact din acest motiv! Și constat că cretinii imbecili din primărie au acelasi mod idiot de gândire ca și in privința stațiilor și a vrecventei mijloacelor de tranport in comun! Niște idioți nesimțiți!