noul regulament pentru taxa de salubrizare la sibiu - prețuri mai mici pentru locuințele cu una sau două persoane

Consilierii locali din municipiul Sibiu se întrunesc vineri într-o ședință extraordinară pentru a vota noul regulamentul de instituire și administrare a taxei speciale de salubrizare.

Pe 5 februarie urmează ca printr-un proiect de hotărâre consilierii locali să își dea girul pentru aprobarea Regulamentului de instituire și administrare a taxei speciale de salubrizare în Municipiul Sibiu.
După ce s-au făcut sute de sugestii și reclamații la dezbaterea publică legat de majorările prețurilor de colectare și ridicare a deșeurilor din oraș (DETALII AICI), noul regulament propune ajustarea valorii abonamentelor ce include un număr prestabilit de ridicări anuale ale recipientelor în vederea acoperirii cheltuielilor serviciului de salubrizare și stabilirea obligației lunare de plată.
Valoarea abonamentelor este următoarea:
Abonamentul Eco – 31,5 lei/lună (12 de ridicări pe an)
Abonamentul Practic – 42 lei/lună (26 de ridicări pe an)
Abonamentul Maxi – 49,5 lei/lună (36 de ridicări pe an)

Prețuri mai mici pentru imobilele cu una sau două persoane

Pentru utilizatorii din imobilele cu o persoană volumul anual disponibil pentru abonamentul alocat se reduce cu aproximativ 62%, iar pentru utilizatorii din imobilele cu două persoane se reduce cu aproximativ 24% costurile fiind ajustate în mod corespunzător astfel:

Pentru abonamentul Eco
12 lei/lună pentru imobilele cu o persoană
24 lei/lună pentru imobile cu două persoane

Pentru abonamentul Practic:
16 lei/lună pentru imobilele cu o persoană
32 lei/lună pentru imobilele cu două persoane

Vedeți mai jos noul regulament ce va fi aprobat vineri, 5 februarie.

[better-wp-embedder width=”100%” height=”400px” download=”all” download-text=”” attachment_id=”378505″ /]

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. N-am vazut nimic despre apartamentele cu 0 persoane. Sunt apartamente in care nu locuieset nicio persoana, pentru o perioada (poate de cateva luni). Acolo taxa e 0 (cum ar fi normal)?

  2. Din pacate, n-ati rezolvat nimic dragi edili. Ati luat dintr-o parte si ati pus in alta, per total e cam acelasi lucru, ca inainte de modificare. Ganditi-va ca sunt familii care au venituri de aproximativ 2800-2900 de lei pe luna (adica 2 salarii minime pe economie, net), mai au si 1-2 sau mai multi copii minori, iar dvs. le luati, numai pentru taxa de salubrizare, 504 lei, adica 17-18 procente, nemaipunand la socoteala si alte cheltuieli obligatorii (taxe si impozite), sau cu alte cuvinte luati, aproximativ, alocatiile a trei copii. Daca tot suntem intr-un oras european, de ce nu faceti o comparatie cu alte orase europene, c-am observat ca pe cele din tara nu le luati in considerare? Cate procente din veniturile cetatenilor acestor orase europene merg la taxa de salubrizare? De ce taxa de salubrizare, in Sibiu, este mai mare decat in Iasi, Timisoara sau Cluj-Napoca? Nu merita efortul de a face o colectare selectiva pe care, personal, mi-am dat silinta s-o fac, pentru ca dvs. nu meritati sa fiti respectati asa cum nici noi cetatenii Sibiului nu am fost respectati din 2016 pana astazi de cand aceasta firma SOMA impreuna cu ADI Eco au ajuns sa hotarasca in privinta serviciului de salubrizare. Sa va fie rusine!

  3. Asta e rezultatul dezbaterii? De parca 430lei ptr abonamentul Practic nu era deajuns de mult ptr Soma acum supun la vot o taxa si mai mare 42lei×12luni=504lei ptr Practic!!!!
    Sunt orase unde taxa nu e nici pe sfert, in Timisoara, Baia Mare taxa e 160lei.
    Nu mai exista oameni cu capul pe umeri???