video foto - nunta cu 40 de persoane de la sibiel a fost de fapt cu aproape 500 - explicațiile organizatorilor

O nuntă cu zeci de persoane a avut loc duminică, 31 ianuarie în cadrul Domeniului Orlandea din Sibiel. Deși măsurile de prevenire a infectării cu noul coronavirus interzic organizarea a evenimentelor de acest gen, petrecerea a avut loc, iar organizatorii au fost amendați.

Deși Prefectura Sibiu a comunicat că la eveniment au participat circa 40 de persoane, în imagini se vede că sunt mult mai multe și nimeni din cei prezenți nu purtau masca de protecție. În organizarea evenimentului au fost implicate trei părți: familia mirelui, a miresei și administratorul localului. Toți organizatorii au fost sancționați cu amenzi contravenționale în valoare totală de 9.000 de lei.

Citește și FOTO: Nuntă cu zeci de invitați la Sibiel – Polițiștii au oprit petrecerea și au dat amenzi

După publicarea articolului, mai mulți cititori Ora de Sibiu au semnalat faptul că la eveniment au participat mult mai multe persoane. Sursele spun că evenimentul ar fi marcat căsnicia unor tineri din Poiana Sibiului, iar la petrecere au participat aproximativ 500 de persoane.

video foto - nunta cu 40 de persoane de la sibiel a fost de fapt cu aproape 500 - explicațiile organizatorilor

”Este vorba de o nunta de 500 de persoane in Sibiu, fără mască, se fuma înăuntru. A venit poliția, s-au stins luminile și muzica și 500 de oameni au stat ascunși, iar patronul cu poliția au plecat. S-a mai făcut o sesizare în jurul orei 21:00. Aseară când aparent erau mascații pe drum dar poliția locală a fost anunțată în prima faza. A venit poliția a doua oară, le-au zis să strângă tot, să plece, au făcut proces verbal polițiștii locali în care au scris că e un eveniment de 50 de persoane, o aniversare, au făcut poze după ce s-a strâns, au trimis mascaților poze să le spună că nu e cazul sa vină, au amendat patronul cu 3000 RON și toată lumea a fost fericită. Eu una sunt șocată de nivelul la care s-a ajuns. ”, transmit sursele Ora de Sibiu.

Ce spun reprezentanții localului

Ora de Sibiu a contactat reprezentanții Domeniului Orlandea pentru a cere un punct de vedere în legătură cu situația creată. Aceștia au negat cele expuse mai sus și au afirmat faptul că pozele nu sunt de la evenimentul de ieri, că sunt mult mai vechi, întrucât se poate distinge și un copac în cadru. În imagini se observă însă faptul că una dintre chelnerițe purta masca de protecție, ceea ce înseamnă că imaginile surprinse sunt din perioada stării de alertă, cel puțin.

video foto - nunta cu 40 de persoane de la sibiel a fost de fapt cu aproape 500 - explicațiile organizatorilor

”Pozele pe care le-ați primit nu sunt de aseară. Din păcate nu am poze de ieri ca să vă demonstrez, dar se vede clar acolo un copac verde, acum nu avem pomi. Noi avem persoane cazate, ceea ce este legal. Oamenii au coborât în restaurant și au stat la masă. Acum că și-au pus ei niște flori pe mese și au avut un motiv de sărbătoare, nu schimbă situația. Noi mereu am avut grijă, am respectat toate măsurile, avem peste tot dezinfectanți și tot ce trebuie, funcționăm conform regulilor. ”, spune reprezentantul Domeniului Orlandea.

video foto - nunta cu 40 de persoane de la sibiel a fost de fapt cu aproape 500 - explicațiile organizatorilor

 

Ultima oră

Comentariul meu