spitalul militar din sibiu recunoscut ca centru de excelenţă în chirurgia herniilor
Sursa: spitalulmilitarsb.ro

Surgical Review Corporation, organizaţie nonprofit din Statele Unite ale Americii, a recunoscut Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu drept Centru de Excelenţă în Chirurgia Herniilor, potrivit unei informaţii publicate luni pe pagina oficială de Facebook a spitalului sibian.

„Spitalul Militar de Urgenţă ‘Dr. Alexandru Augustin’ Sibiu a fost de curând recunoscut ca şi Centru de Excelenţă în Chirurgia Herniilor. Această acreditare a fost acordată de către Surgical Review Corporation, organizaţie nonprofit din Statele Unite ale Americii, care evaluează spitale cu diverse specialităţi chirurgicale din întreaga lume. Secţia Chirurgie a Spitalului Militar de Urgenţă Sibiu are o bogată experienţă în chirurgia peretelui abdominal, aici fiind operaţi în ultimii 10 ani peste 1800 de pacienţi cu afecţiuni de acest tip: hernii, eventraţii, primare sau recidivate, folosind cele mai moderne tehnici. Din 2013 toate aceste intervenţii se realizează şi prin abordare minim invazivă, pe cale laparoscopică”, precizează Spitalul Militar de Urgenţă Sibiu, pe pagina de socializare, conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, doi chirurgi ai spitalului din Sibiu, comandantul spitalului, Doru Florian Moga, şi şeful Secţiei de Chirurgie, Ioan Adrian Popenţiu, au fost acreditaţi anterior individual, primind titlul de „Master Surgeon in Hernia Surgery” – Chirurg de Excelenţă în Chirurgia Herniilor.

„Suntem preocupaţi să oferim pacienţilor noştri cele mai bune condiţii şi un tratament de cea mai bună calitate, alături de condiţii corespunzătoare. Această prestigioasă certificare este rezultatul unei perioade de pregătire şi adoptare a unor standarde internaţionale, care ne aduc alături de clinici prestigioase, din Europa şi SUA”, a declarat comandantul Spitalului Militar din Sibiu, colonelul Doru Florian Moga, unul din cei doi chirurgi acreditaţi.

În Centrul de Excelenţă de la Spitalul Militar din Sibiu lucrează patru chirurgi: comandantul spitalului, Doru-Florian Moga, şeful Secţiei Chirurgie, Ioan Adrian Popenţiu, Ştefan Perişanu şi Alexandru Iliescu – Cosma.

„Acreditarea obţinută este valabilă în intervalul 2020-2023. Pentru obţinerea acesteia, a fost realizat un audit al cazuisticii, fiind solicitate date medicale legate de pacienţii cu patologie herniară operaţi de către cei 4 chirurgi. A fost luat în calcul numărul total de cazuri operate, tipul de procedee folosit, rata complicaţiilor, managementul cazurilor, urmărirea postoperatorie, protocoalele folosite.Ţinem să precizăm faptul că în România mai sunt acreditate în momentul actual de către Surgical Review Corporation alte 10 centre de excelenţă, pe diverse tipuri de patologii. Centrul de Excelenţă în Chirurgia Herniilor din cadrul Spitalul Militar Sibiu este al treilea centru acreditat pe acest tip de patologie de la noi din ţară”, informează Spitalul Militar de Urgenţă din Sibiu.

Sursa: Agerpres

Ultima oră

Comentariul meu