profesorul care a jignit studenții de la inginerie a ajuns în comisia de etică - ce urmează

Cazul profesorului sibian Eugen Bîrsan, care predă fizică la Facultatea de Inginerie din Sibiu se află în analiza Comisiei de Etică. Încă nu s-a decis ce pedeapsă va primi pentru faptul că a jignit studenții în timpul cursurilor online.

Totul a început cu o înregistrare în care profesorul Bîrsan a jignit o studentă pentru că aceasta a folosit formula de adresare ”domn’ profesor” în loc de ”domnule profesor”.

Vezi și: ”Domn’ profesor” narcisist de la Inginerie jignește o studentă – ”Nu ți se pare că ești penibilă?”

În urma mediatizării acestui caz, mai mulți studenți și foști studenți au luat inițiativa și au făcut publice înregistrări în care dascălul sibian a folosit formule mult mai jignitoare, cum ar fi: șobolani, nesimțiți sau mojici, apelativul ”penibili” fiind cel mai folosit.

Citește și: VIDEO Noi înregistrări cu ”Domn’ profesor” de la Inginerie cum jignește studenții – Îi face „penibili, nesimțiți, șobolani”

Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu a declarat că nu susține și nu promovează niciun fel de comportament care contravine normelor universitare și că acest caz va fi analizat de Comisia de Etică, urmând ca în urma anchetei să fie adoptată o decizie.

”Săptămâna trecută s-a întâlnit comisia de etică. Cazul profesorului Bîrsan este în analiză, vor fi urmate toate procedurile, inclusiv audierea persoanelor în cauză pentru adoptarea unei decizii care va fi anunțată.”, spune purtătorul de cuvânt al Universității  “Lucian Blaga” din Sibiu, Teodor Boantă.

Conform Cartei ULBS, în urma anchetei interne care se face în cazul personalului didactic ce a încălcat normele de etică, se pot lua următoarele decizii:

  • avertisment scris
  • diminuarea salariului de bază, cumulat, când este cazul, cu indemnizația de conducere, de îndrumare și control
  • suspendarea, pe o perioadă determinată de timp, a dreptului de înscriere la concurs pentru ocuparea unei funcții didactice superioare ori a unei funcții de conducere, de îndrumare și de control, ca membru în comisii de doctorat, de master sau de licență
  • destituirea din funcția de conducere din învățământ
  • desfacerea disciplinară a contractului de muncă

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Perfect!!! Hai sa dăm afară toți profesorii din școli,licee,și universități! Pe cine are pică elevii săi studenți, trebuie să zboare,nu e așa???;Aici a ajuns învățământul în România,un învățământ de 2 lei,nu mai există pic de respect și bun simț fata de această instituție și cadrul didactic! Nu mai știam decât Drepturi pentru elevi și studenți,atât! Dar cineva le a spus că au și responsabilități,care e datorita lor față de școală,cadru didactic? Zero! Toți i ați învățat pe elevi cum sa jignească un profesor,sa se adreseze cu fel de fel de apelative,unii chiar amenință profesori ,iar asta voi nu vedeți!: Rușine! Nu iau apărarea nimănui,dar vad cum sunt tratați profesori în clasă și pe hol in recreație de către elevi ,și voi veniți să dați lecții de moralitate,serios? Ce să învețe acești elevi ,unde e respectul lor pentru școală și profesor ,daca voi ii îndemnați la nesupunere?
    Apropo: Există o lege a privacy,date confidențiale și aprobare pentru a înregistra și difuza materiale predate la curs online! Se pare că cel care a înregistrat și a făcut public acest curs trebuie să plătească pentru asta! Penal plus daune morale și materiale!!! Și doamna Mihaela Cujba ,cea care a postat acest articol,cine îți permite dumneata sa spui că un profesor universitar ,care a tocit coatele la catedră să învețe generații de studenți fizica ,e Narcisist? De când și pina când jignești un cadru universitar ,aveți cumva aceleași studii sau ești în măsura să judeci dumneata aceasta persoană? NU! Faptul că a cerut să i se adreseze cu Domnule profesor in loc de Domn profesor ,e clar o diferență ,dar pe care la valoarea dumneata nu ai cum să o observi! E că și când te adresezi așa la mișto ,in zeflemea! Dar noua generație nu are de unde să știe , pentru că așa au fost învățați ,sa ii trateze pe profesori la mișto ,in zeflemea! Au impresia că li se cuvine orice pe lume asta!!! Unde e școala de altădată!!! Când veneau la școală ,pai era ȘCOALĂ!!!

    1. Vai de caciula ta Octavian, indoctrinarea securista e fundamentala pentru tine asai? esti asa pe langa de nu ai cum sa realizezi ca tocmai tu esti personajul probelma in romania nu? Lumea asta este dinamica , timpul este uni-directional , iar cei care refuza evolutia, progresul au 2 efecte asupra mediului inconjurator, iar ambele sunt negative: frustrare personala si impiedicarea societati de a trece odata peste efectele comunismului. Sincer , tot ce ai scris in comentariu tau este o prostie , de la dinamica respectului la “legile” fictive de care ai mentionat, iar cu “scoala de altadata” ai dat gol . Sti ce esti tu ? UN BIRSAN. Asa cum ai in SUA peronajul Karen , asa avem noi personajul Birsan. Asa ca TACI BIRSANT, stai jos ,ai 4!!!!!