incendiul de la avrig a lăsat o familie fără casă - patru oameni nu au unde să stea

În dimineața zilei de luni, 1 februarie, în jurul orei 7:30 a avut loc un incendiu de proporții la acoperișul unei case de locuit din localitatea Avrig. Incendiul a afectat tot acoperișul pe o suprafață de circa 80 mp.

Incendiul a fost lichidat de către pompierii militari și membrii SVSU Avrig. A ars acoperișul casei în întregime și au fost deteriorate camerele și obiecte electrocasnice din casă. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată folosirea unui coș de fum cu defecțiuni. Din fericire, nu au fost semnalate victime, însă daunele sunt mari, iar o familie cu doi copii a rămas fără casă.

YouTube video

Ce spun autoritățile din Avrig

Primarul orașului Avrig spune că, clădirile care au fost afectate de flăcări sunt construite ilegal, iar cei care trăiau acolo nu dețin niciun fel de act de proprietate. În cazul în care persoanele vătămate se vor adresa după ajutor, Primăria va oferi un sprijin.

”În urma incendiului a ars o anexă gospodărească, iar focul s-a întins și a ajuns la casă. Acele construcții sunt ilegale, nu există niciun act de proprietate pentru acele case. Momentan, persoanele afectate nu s-au adresat după ajutor, dar cel mai probabil urmează să vină în zilele următoare la Primărie pentru a solicita sprijin.”, spune Adrian David, Primarul orașului Avrig.

incendiul de la avrig a lăsat o familie fără casă - patru oameni nu au unde să stea

Primarul a mai spus că, din păcate, la momentul actual, primăria nu poate oferi un spațiu temporar de locuit, deoarece nu dispune de astfel de construcții.

”Momentan nu avem locuințe pentru acest scop. În cazul incendiilor, noi oferim părților vătămate un ajutor de urgență.”, a mai adăugat Adrian David.

Valoarea ajutorului financiar acordat de primărie poate ajunge la 2.000 de lei.

 

Ultima oră

Comentariul meu