video - dan barna la sibiu - ”e o tragedie ce s-a întâmplat la balș. să învățăm să respectăm regulile”

Vicepremierul Dan Barna a vorbit la Sibiu despre tragedia care s-a petrecut vineri dimineața la Spitalul Matei Balș. Fără să tragă vreo concluzie, pentru că ancheta este abia la început, vicepremierul a  declarat că cel mai probabil a fost vorba despre o eroare umană sau tehnică.

Dan Barna a spus că se vor începe controalele în spitale, și, la fel cum s-au dispus măsuri pentru cei care au făcut programări la vaccinarea anti covid peste rând, și în aceste cazuri, acolo unde se constată nereguli, vor exista urmări.

”Spitalele din România sunt sub standardele de siguranță. Dar, noi avem și o problemă cu respectarea regulilor. Într-un spital, mai băgăm un reșou în priză, mai aducem ceva aparate de acasă să treacă timpul mai repede, iar aceste lucruri pot duce la tragedii. Cultura încălcării regulilor trebuie descurajată prin aceste măsuri foarte dure pe care le vom dispune acolo unde e cazul. O să vedem care au fost cauzele de la Balș, dar aceste accidente se întâmplă dintr-o relaxare pe care o avem față de reguli. Mai ales în zonele unde se folosește oxigenul toleranța trebuie să fie 0”, a spus Dan Barna.

Vicepremierul a declarat la Sibiu că se vor face investiții masive în spitalele din România, peste un miliard de euro sunt prevăzuți pentru infrastructură, dar că în multe părți problema nu este bugetul, ci managementul neperformant, defectuos.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu