nicolae ștefănuță: ”vrem ca adeverințele de vaccinare să fie recunoscute peste tot în europa”

Vicepreședintele Uniunii Salvați România și europarlamentarul Nicolae Ștefănuță a susținut o conferință de presă la Sibiu.

Europarlamentarul susține că în aceste momente grele, este de datoria lui să se afle acasă și să povestească ce face el acolo și despre următoarele planuri de lucru ce vizează România. Acesta a vorbit și despre implementarea așa-numitului ”card de vaccinare”.

”Este un moment foarte greu în sănătatea noastră, în economia noastră. În ultimele luni am lăsat totul de-o parte și ne-am ocupat strict de pandemie. Avem astăzi vaccin pentru că România este în Uniunea Europeană. Este suficient să ne uităm în jur și să vedem că în țările din jur care nu fac parte din UE nu a fost distribuită nicio doză, suntem privilegiați. Campania este imperfectă, știu, și așteptările erau mai mari, însă totuși, mesajul meu este că avem suficiente doze, vor fi suficiente doze livrate. Astăzi la ora 17:00, cel mai probabil se va autoriza și cel de-al treilea vaccin Astra Zeneca și sunt convins că vor apărea tot mai multe. Am lucrat foarte mult pe ceea ce înseamnă cardul de vaccinare. Vrem ca acele adeverințe sa fie recunoscute peste tot în Europa, astfel încât să nu mai facem perioada de carantinare, este un lucru foarte important pentru muncitorii români care lucrează peste tot în Europa, sau să reducem din numărul testărilor obligatorii.”, a declarat Nicolae Ștefănuță.

Ultima oră

Comentariul meu