europarlamentarul sibian nicolae ștefănuță anunță construirea unui centru oncologic european în românia

Europarlamentarul Nicolae Ștefănuță a susținut vineri, 29 ianuarie, o conferință de presă la Sibiu în care a vorbit despre faptul că are niște priorități foarte solide în ceea ce privește sănătatea, dar și despre programul de sănătate al Uniunii Europene, care pentru prima dată în istorie are un program de sănătate solid.

Fiind coordonator în comisia care luptă împotriva cancerului, acesta a anunțat faptul că se lucrează la crearea unui Centru Oncologic European în România.

”Vom lucra pe mecanismul de preț european pentru că multe din moleculele importante în tratarea cancerului lipsesc în România. Ne dorim sa avem cel puțin un centru oncologic european și dacă reușim să avem și alte spitale cu standarde de calitate european pentru mine va fi o reușită și sper că o să ducă la evitarea unor situații extrem, extrem de triste, cum văd că se repetă în România.” a declarat europarlamentarul Ștefănuță.

Vezi și Nicolae Ștefănuță: ”Vrem ca adeverințele de vaccinare să fie recunoscute peste tot în Europa”

Acesta a comentat și incendiul din cadrul Institutului Matei Balș.

”Consider că nu pot exista spitale în Uniunea Europeană care să nu aibă tot ce le trebuie pentru a fi la standard european.”, a mai spus Nicolae Ștefănuță.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu