dsp sibiu folosește adrese de e-mail nesecurizate - conducerea militară vine cu explicații

Direcția de Sănătate Publică Sibiu folosește pentru corespondență o adresa de mail neconformă, prin care se încalcă normele GDPR. Este vorba despre o adresă publică, aparținând domeniului Yahoo.

Fiecare instituție publică trebuie să aibă o adresă oficială, astfel încât să nu mai fie folosite adrese de Gmail, Yahoo, Hotmail sau alte domenii. În cadrul DSP Sibiu, pentru întocmirea anchetelor epidemiologice este folosită adresa machetacovid@yahoo.com, fapt ce contravine legislației în vigoare cu privire la protecția datelor cu caracter personal. Orice informații personale transmise prin intermediul unei adrese publice, devin proprietatea domeniului, lucru ce poate avea repercusiuni severe.

Explicațiile DSP Sibiu

Reprezentanții DSP Sibiu spun că la începutul Pandemiei Covid-19, din lipsă de spațiu pe domeniul informatic al Direcției de Sănătate Publică a județului Sibiu la momentul respectiv, au fost create adrese de e-mail pe alt domeniu, pentru ușurința comunicării în cadrul personalului instituției și posibilitatea de a accesa e-mailul în regim de permanență, mai ales datorită fluxului mare de detașări/delegări de personal, în sprijinul activității DSP Sibiu.

”Menționăm faptul că întreg personalul a fost instruit despre regulamentul din legislația UE privind protecția datelor cu caracter personal. Odată cu sosirea conducerii militare la DSP Sibiu, au fost identificate și centralizate toate adresele de corespondență ale instituției și au fost făcute în regim de urgență demersuri pentru suplimentarea spațiului pe domeniul Direcției. ”, transmite purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu, Krisztina Gaal.

La momentul de față, instituția se află în plin proces de salvare a datelor găzduite pe serverul actual, urmând transferul pe noul domeniu, în timpul cel mai scurt, respectiv închiderea conturilor în cauză.

“Principalul meu obiectiv în cadrul instituției pe care o conduc în prezent este identificarea punctelor sensibile și rezolvarea acestora, întrucât legalitatea și corectitudinea activităților întreprinse sunt obligatorii, în special pe timp de criză.”, spune directorul executiv al DSP Sibiu, Col. Dr. Daniel Chelcea.

Ultima oră

Comentariul meu