ce facem în weekend la sibiu - mergem la schi, la plimbare sau teatru

Meteorologii anunță temperaturi mai ridicate pentru weekend-ul ce urmează, așa că, timpul va fi favorabil atât pentru iubitorii de ger și zăpadă, dar și pentru cei care au dus dorul razelor de soare și a temperaturilor ceva mai prietenoase.

Pentru cei mai curajoși există opțiunea de a merge la săniuș, pe pârtie sau la plimbare în parc sau muzeu, iar pentru cei care au planificat să petreacă timpul într-un mod mai liniștit și relaxant, există și evenimente online la care pot participa părinții și copii. Am selectat cele mai inedite evenimente ce au loc în acest weekend la Sibiu.

Teatrul GONG

LIVE-STREAM Atelierul de Creat Povești – Poșeta ciupercuță

30.01.2021 ora 11:00

Diana Ribana vă invită la un nou atelier de creat povești. Alături de ea, vă veți confecționa o poșetă în formă de ciupercuță, un accesoriu cool pe care îl puteți purta atunci când ieșiți cu prietenii. Poșeta va fi confecționată din fetru roșu și maro, iar la final îi vom adăuga doi pitici simpatici. Evenimentul este adresat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani și va fi difuzat live pe pagina de Facebook a Teatrului Gong. 

LIVE-STREAM Atelierul de Meșterilit – Pinocchio

31.01.2021 ora 11:00

Rilă și Aurilă au chef de joacă și vă așteaptă să meșteriliți împreună! Vom confecționa cutiuțe decorative în formă de inimioară din carton colorat pe care le vom desena decupa și plia, iar mai apoi le vom decora cu ajutorul unor accesorii și cu multă imaginație.

Albă ca Zăpada și cei Șapte Pitici

30.01.2021 ora 11:00

Farmecul poveștii prințesei cu păr negru, buze roșii și fața albă ca zăpada deschide o fereastră spre un imagina fabulos, într-o montare cu actori la vedere, ce surprinde prin bogăția tehnicilor de animație. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani.

Teatrul Național „Radu Stanca”

Spectacolul Mărie, Mărie!

30.01.2021 ora 19:00

O oră despre viața artistei care a sfidat etaloanele de frumusețe și a cucerit inimile spectatorilor prin franchețea și naturalețea interpretărilor sale. Spectacolul este realizat în colaborare cu Departamentul de Artă teatrală al Facultății de Litere și Arte din cadrul Universității „Lucian Blaga” Sibiu. Bilete disponibile AICI

Atelierele Potecii Slow Food – Sibiel

Poteca Slow Food este un proiect de educație informală desfășurat în regiunea Sibiu pentru copii cu vârste între 4 și 10 ani cu scopul cunoașterii valorilor locale. Spunem povești pentru ca cei mici să descopere gusturi și meșteșuguri locale, să iubească natura locurilor și să caute să protejeze patrimoniul local. Detalii despre eveniment AICI.

Plimbări în Muzeul Satului

Iarna, aerul este mai curat, mai sănătos și bogat în oxigen. O plimbare în aer liber poate fi un tratament gratuit oferit de mama natură tuturor celor care lasă la o parte teama de frig și vreme urata si optează pentru o plimbare zilnică în sânul naturii. O locație perfectă pentru plimbări, dar care va aduce și o doză mare de satisfacție datorită peisajului de poveste pe care îl oferă, este Complexul Național Muzeal Astra din Sibiu. Vezi galerie foto și programul AICI.

Pârtii schi

Anul acesta, sibienii pasionați de schi și snowboard pot petrece mai mult timp la zăpadă, în apropierea Sibiului. Iubitorii sporturilor de iarnă pot alege între Arena Platoș Păltiniș, Pârtia Oncești Păltiniș și Domeniul schiabil Șureanu. Mai multe detalii despre fiecare pârtie, program și tarife AICI. 

De asemenea, în apropierea Sibiului s-a redeschis unul dintre cele mai renumite domenii schiabile din țară. Detalii despre Transalpina AICI.

 

Ultima oră

Comentariul meu