soarta elevilor din sibiu - școlile se redeschid, dar nu se întorc toți în bănci
foto: arhivă

Școlile din județul Sibiu ar trebui să se redeschidă în data de 8 februarie. Întoarcerea elevilor în bănci este condiționată de rata de incidență cumulată din fiecare Unitatea Administrativ Teritorială (UAT). Dacă rata de infectare este ridicată, copiii vor rămâne acasă și vor continua să studieze din fața calculatoarelor.

Redeschiderea școlilor din județul Sibiu în data de 8 februarie depinde de rata de incidență cumulată din fiecare Unitate Administrativ Teritorială (UAT). În prezent, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) așteaptă ordinul comun încheiat între Ministerul Educației și Ministerul Sănătății în care sunt indicate criteriile luate în calcul în vederea reîntoarcerii elevilor în sălile de curs.

Scenariile de funcționare ale școlilor

Trei scenarii sunt luate în calcul în vederea reîntoarcerii elevilor în bănci: verde, galben și roșu.

Scenariul verde este cel mai fericit dintre toate. Toți elevii se vor reîntoarce la școală – însă doar dacă incidența în respectivele localități este mai mică de 1/1.000 locuitori.

Scenariul galben presupune ca rata de infectare să fie între 1 și 3 cazuri la mia de locuitori. În acest caz, fizic, la școală, se întorc elevii din anii terminali (a VIII-a, a XII-a și a XIII-a), dar și copiii de grădiniță și din ciclul primar.

Scenariul roșu se aplică atunci când rata de infectare este mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori. În acest caz, toți elevii rămân acasă.

Cine se întoarce la școală în Sibiu

Municipiul Sibiu are în continuare o rată a incidenței cumulate de peste 1,5 cazuri de coronavirus la mia de locuitori. Joi au fost prelungite restricțiile în vigoare pentru încă 14 zile, mai exact până la data de 12 februarie. Acest lucru înseamnă că, în data de 8 februarie, atunci când se deschid școlile, orașul de pe Cibin se află sub restricții.

Fiindcă rata este situată între 1 și 3 cazuri la mia de locuitori, școlile din Sibiu vor funcționa conform scenariului galben, care presupune ca doar elevii din clasele terminale, copiii de grădiniță și cei din ciclul primar să revină în bănci.

Ultima oră

Comentariul meu