Ministrul Educației - Tematica examenelor naționale se va modifica
foto: arhivă

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că examenele naționale s-ar putea desfășura în sistem tradițional, însă metodologia de examen va fi modificată în funcție de cele întâmplate în timpul epidemiei, scrie MEDIAFAX.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că se dorește ca examenele naționale să fie organizate cu prezența fizică a celor implicați și că tematica de examen va fi adaptată realității.

„Evaluarea și Bacalaureatul sunt examene naționale. Cea mai mare parte a elevilor, a profesorilor, doresc să fie organizate la datele deja cunoscute și e normal. Vor să fie organizate cu prezență fizică și e normal pentru relevanța acestor examene. În aceste situații, dacă nu ai adaptat tematica de examen la realitățile acestui an ar fi o negare a faptului că lucrurile au fost foarte diferite de ceea ce știm. Este absolut obligatoriu să adaptăm și tematica de examen. Această adaptare trebuie făcută într-o manieră cât mai inteligentă, trebuie eliminate din tematica de examen lucrurile mai puțin importante. Deci este o pierdere planificată, o pierdere asumată, dar este o decizie corectă, o recunoaștere, o adaptare a realități”, a declarat ministrul Cîmpeanu la Digi 24.

Modificările trebuie anunțate din timp și de urgență, a mai spus ministrul. El a precizat că decizia va fi anunțată după începerea semestrului al doilea.

Sursa: MEDIAFAX

Ultima oră

Comentariul meu