crește numărul pacienților de pe ati - se fac puține teste la sibiu
Sursa: newmoney.ro

În ultima săptămână, incidența la nivelul județului Sibiu, dar și a municipiului a fost în scădere. Deși sibienii se bucurau de vestea că incidența scade, sperând că în curând vom scăpa de o parte din restricții, lucrurile nu sunt chiar atât de roz.

În ciuda faptului că incidența din ultimele opt zile înregistrează un trend favorabil, numărul de pacienți care au dezvoltat o formă gravă a bolii este în continuă creștere. În doar opt zile, numărul persoanelor internate la ATI a sărit de la 15 la 25.

crește numărul pacienților de pe ati - se fac puține teste la sibiu

Evoluția nefavorabilă în acest sens se explică prin faptul că la nivelul județului Sibiu au fost zile în care s-au făcut mai puține teste.

crește numărul pacienților de pe ati - se fac puține teste la sibiu

Numărul de cazuri noi de infectare cu Sars CoV-2 din ultimele opt zile a fost variabil de la o zi la alta. Deși numărul de teste a fost aproximativ constanta, (exceptând ziua de 25 ianuarie, când numărul de teste a fost mult mai mic), numărul de cazuri pozitive, în unele zile a fost mic, în altele mult mai mare. De la o zi la alta, numărul de cazuri a fost diferit.

crește numărul pacienților de pe ati - se fac puține teste la sibiu

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Sibiu s-au efectuat 585 de teste, dintre care 29 au ieșit pozitive, reprezentând o rată de pozitivare de 4,96 la sută. Situația defalcată pe ultimele opt zile:

crește numărul pacienților de pe ati - se fac puține teste la sibiu

Rata de infectare în județul Sibiu a ajuns la 1,14 cazuri la mia de locuitori, fiind cu 0,01 mai mare decât în ziua precedentă. Și la nivelul municipiului Sibiu incidența a crescut, ajungând joi, 28 ianuarie la 1,54 la mia de locuitori.

crește numărul pacienților de pe ati - se fac puține teste la sibiu crește numărul pacienților de pe ati - se fac puține teste la sibiu

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. deci daca au crescut de la 15 la 25 e pt ca s-au facut putine teste (apropo, nu mai putine decat saptamanile trecute)?pai vedeti ca au crescut asa pt ca au fost adusi si din alte judete.
    iar 585 de teste e 2,4% din total teste , putin peste cat reprezinta populatia judetului Sibiu in populatia Romaniei. Deci ca sa zici ca in Sibiu s-au facut putine, inseamna ca zici ca si pe Romania s-au facut putine. Iar pe Romania numarul celor de la ATI a scazut. In concluzia, numere precum 15 sau 25 , pe o perioada scurta, nu sunt relevante statistic in comparatie cu miile de teste dintr-o saptamana din jud Sibiu. Nu exista absolut nici o dovada de cauzalitate statistica intre o crestere de 10 persoane (mai putine, de fapt, ca o parte vin din alte jud.) si miile de teste, plus minus cateva zeci, de la o saptamana la alta in care s-a produs cresterea de 10( !) oameni