Conducerea ADI ECO e bolnavă de covid - Nu se poate finaliza raportul privind majorarea taxei de salubrizare

Primăria Sibiu a anunțat că în urma dezbaterii publice pe tema modificării modalității de calcul a taxei de salubrizare s-au centralizat propunerile venite din partea sibienilor. Raportul urmează a fi prezentat și consilierilor locali și apoi discutat. Dar, acest lucru nu se poate întâmpla până când nu vin câteva lămuriri din partea ADI ECO, adică exact de la cei care administrează problema deșeurilor și stabilesc modalitățile de calcul. Răspunsul va întârzia câteva zile, pentru că toată conducerea se află în izolare, pentru că s-au îmbolnăvit de covid 19.

VEZI AICI CONCLUZIILE ÎN URMA DEZBATERII PUBLICE

Consilierii locali au aflat din presă că Primăria Sibiu a finalizat raportul în urma dezbaterii publice care a avut loc online, dar și în urma propunerilor trimise de cetățeni, ONG-uri sau partide politice. Diana Mureșan, consilier local din partea USR PLUS, a cerut în cadrul ședinței lunare ca acest raport să fie trimis și către consilierii sibieni. Primarul Astrid Fodor a spus că acest lucru se va întâmpla imediat ce se vor primi câteva lămuriri de la ADI ECO, dar numai săptămâna viitoare, când directorul asociației va reveni la serviciu, după infectarea cu covid 19.

”Am pus două întrebări punctuale la ADI ECO, pentru a nu avea surpriza că ceva nu este în regulă. După ce primim confirmarea, nu vă pot da o dată…problema e că la ADI ECO întreaga conducere e încă bolnavă de covid, de luni se va întoarce directoarea și sper că vom prim răspuns. După ce îl vom avea vom finaliza raportul comparativ și îl vom trimite”, a spus Astrid Fodor în timpul ședinței de consiliu local.

Primarul Sibiului a ținut să atragă atenția consilierilor locali că raportul pe care îl vor primi este doar o foaie de lucru, iar informațiile să nu mai fie făcute publice până când nu se ajunge la o variantă finală.

Ultima oră

Comentariul meu