De la ”te vreau o dată” la ”te vreau pentru totdeauna” - Povești de dragoste înfiripate pe Tinder

O relație fără obligații, o noapte de pasiune sau o relație de lungă durată, cu iubire, fluturi în stomac și lumânări parfumate? Oricare ar fi alegerea, datorită tehnologiei, se poate înfăptui cu doar câteva click-uri. Și, cum socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, cei care folosesc Tinder-ul pentru o relație pasageră, se pot ”alege” cu o relație de iubire sau chiar căsătorie. Câțiva sibieni sunt ”pățiți”, dar spun că nu le pare rău că au avut cont pe Tinder, pentru că o posibilă ONS(One Night Stand) s-a transformat în FNS (Forever Night Stand).

”Am căutat sex, am găsit un iubit”

Roxana este o tânără de 23 ani. Are o relație frumoasă cu George, pe care l-a găsit pe Tinder. Asta după ce tânăra recunoaște că și-a făcut cont pentru a-și găsi un partener de sex. ”Prima dată mi-am făcut contul pe Tinder în timpul facultății. Eram în alt oraș, nu cunoșteam pe mai nimeni, eram singură. Pentru că și lucram în paralel nu aveam timp să întâlnesc pe cineva. Așa că am apelat la Tinder, nicidecum cu gândul unei relații serioase. Căutam pe cineva strict pentru sex”, recunoaște Roxana. Ea spune că la acel moment, în anul 2017, a ieșit cu câțiva tineri cunoscuți pe Tinder, dar că nimic nu s-a concretizat. ”Am ieșit la o cafea, dar nimic mai mult, pentru că lucrurile nu s-au legat, nici măcar nu mi-am atins scopul pentru care am deschis contul”, glumește Roxana.

De la ”te vreau o dată” la ”te vreau pentru totdeauna” - Povești de dragoste înfiripate pe Tinder

Tânăra spune că a închis aplicația, pentru ca mai apoi, doi ani mai târziu, să o redeschidă. Și de această dată, ceea ce se dorea a fi o răzbunare, s-a transformat într-o poveste frumoasă. ”Mi-am făcut din nou cont după ce m-am despărțit de iubitul meu, cumva din răzbunare. Aveam nevoie de validare, să îmi demonstrez că pot fi atractivă pentru alții, într-un moment în care stima de sine îmi era scăzută. Am vorbit cu mai mulți băieți, până când am dat de unul care mi-a plăcut. La început schimbam câteva rânduri la câteva luni, iar apoi, cu pandemia, am început să vorbim mai mult. Așa ne-am cunoscut mai bine, dar tot numai virtual, pentru că el lucra în alt oraș. S-a mutat înapoi în Sibiu, ne-am văzut, și de trei luni suntem împreună”, povestește Roxana.

”Nu mi-am căutat nevastă pe Tinder”

La rândul lui, George spune că și-a descărcat aplicația din același motiv ca actuala lui iubită, Roxana. ”La acel moment lucram în străinătate, nu aveam unde să întâlnesc pe cineva în modul clasic. Mi-am făcut Tinder și am vorbit cu diverse fete. Nu am căutat marea dragoste și nici nevastă, dar nici nu am exclus faptul că și aici, la fel ca mine, poate sunt fete care nu au cum altfel să întâlnească pe cineva, și ar putea fi ok. Aici aveam ocazia să întâlnesc persoane din alte domenii, interesante de ce nu, pe care altfel nu aș fi avut cum să le întâlnesc. Așa că la un moment dat m-am matchuit cu Roxana. Am vorbit rar, îi scriam, dar nu răspundea, până când discuțiile au început să curgă și să fie ok…Ne-am înțeles foarte bine, iar când eu am revenit la Sibiu, ne-am văzut și de atunci am rămas împreună. Asta la un an după ce am vorbit prima dată”, povestește George.

Cei doi spun că sunt fericiți împreună și că atunci când au instalat Tinder-ul pe telefon nu s-au gândit că îi poate aduce în acest punct, în care să aibă o relație cu cineva întâlnit în on-line.

Alte două conturi, o altă poveste

Dana este o sibiancă de 31 de ani. Contul de Tinder i-a adus o relație care durează mai bine de un an. ”Mi-am făcut contul din plictiseală. Nu am avut un scop anume, voiam să văd ce înseamnă Tinder și ce se întâmplă acolo, dacă e ceva interesant. Am vorbit cu mai mulți băieți, dar de cele mai multe ori acolo se oprea totul, pentru că ori erau prea departe, ori nu prezentau vreun interes, pentru mine. Până când, după doar câteva zile am început să vorbesc cu actualul meu iubit. Ceva s-a legat, nu aș ști să spun exact ce….Deși el este din Hunedoara, ne-am văzut după o săptămână și am decis că vrem să rămânem împreună. Așa că de un an și o lună formăm un cuplu. Până acum am făcut naveta pentru a ne vedea, dar acum ne-am mutat împreună, el a venit la Sibiu, și totul este ok. Nu ne gândim încă la căsătorie, deocamdată este bine așa. Dar, am prietene care s-au și căsătorit cu cineva întâlnit pe Tinder”, spune Dana.

Avantajele on line-ului

Aplicațiile de dating au devenit din ce în ce mai accesate în ultima perioadă. De vină nu este doar pandemia care ne-a ținut departe de socializarea față în față, ci timpul din ce în ce mai puțin alocat unor astfel de activități. Vremurile în care ieșeai în parc și îți întâlneai marea iubire au trecut, vremurile moderne ne pun la dispoziție alte ”unelte” de seducție. Probabil că nu e cea mai bună alegere din punct de vedere social, dar on line-ul are și avantaje. ”Mediile de socializare și mai ales de întâlniri au devenit extrem de căutate, în special în aceste vremuri de pandemie. Asta pentru că oamenii singuri au nevoie de parteneri și cuceririle nu se mai pot realiza atât de lesne prin interacțiuni fizice, în club, la job sau pe aleile parcurilor. Avantajele aplicațiilor de dating constau în posibilitatea de a-ți selecta potențialul partener pe baza fotografiilor sau profilului expus, în caz contrar având la dispoziție un „refuz” fără bătăi de cap. Desigur și aici există neplăceri cauzate de anumite reacții inexplicabile ale unor persoane cu care aparent ești compatibil. Fie aceste persoane nu mai dau curs dialogului, fie își ascund adevarata identitate sau chiar afișează un comportament deplasat”, explică psihologul Eduard Puiu.

Tinder-ul, noua agenție matrimonială

Tinder-ul, cea mai cunoscută rețea de dating, ”oferă” o gamă largă de posibilități. Experiențele tinerilor sibieni demonstrează că se pot scrie povești de iubire, dacă lucrurile se leagă. La fel ca în realitatea fizică, și în cea virtuală trebuie să existe conexiune. Dar, mediul on line este mult mai propice pentru a prezenta doar o parte de adevăr. ”Dacă vorbim de Tinder, de exemplu, există această percepție că partea masculină caută preponderent relații sexuale sau pasagere, iar partea feminină afișează de multe ori o aroganță greu de asimilat cu motivul prezenței în acest spațiu virtual. Cu toate acestea foarte mulți oameni și-au găsit parteneri aici, s-au format chiar familii în urma interacțiunii virtuale.
Viitorul digital pe care oamenii îl adoptă cu sau fără voia lor va fi caracterizat de astfel de aplicații și dacă totul se termină cu bine, atunci va fi un mijloc eficient de socializare și cunoaștere”, spune psihologul Eduard Puiu.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică