samsarul sibian, acuzat de țeapă - „nu l-am păcălit, dar arvuna nu i-o mai dau înapoi”
foto: arhivă

Samsarul sibian, acuzat de țeapă de un tânăr din județul Galați, spune că nu a vrut nici măcar o secundă să-l păcălească. Au avut probleme de comunicare, acesta fiind motivul pentru care gălățeanul a rămas și fără bani, și fără mașină.

Un tânăr din Galați a acuzat un samsar din Sibiu că ar fi încercat să-i dea o țeapă. Tânărul a vrut să cumpere o mașină de la el, i-a trimis un avans, însă, după mai bine de o lună, tot nu este proprietarul unui nou autoturism.

Reporterii Ora de Sibiu au reușit să ia legătura și cu sibianul acuzat de țeapă, care spune că nici măcar o clipă nu și-a dorit să-l păcălească pe tânărul din Galați. Problema a fost că nu s-au putut înțelege cu privire la ziua în care să se întâlnească.

„El nu are cum să zică că l-am păcălit. Eu i-am spus să mă sune cu două, trei zile înainte, că nu sunt în țară. El s-a urcat în autocar și mi-a zis <<vezi că eu sunt la Brașov>>, iar eu eram plecat în Polonia. I-am spus de la început că eu nu sunt constant în Sibiu și să mă sune să stabilim o dată, dar el a făcut cum a vrut”, spune Ilie Drăgoi, sibianul acuzat de țeapă.

Nu mai vrea să-i dea garanția înapoi

Gălățeanul i-a transferat sibianului în contul bancar 1.000 de lei. Aceștia ar fi fost banii de garanție pentru mașină. Tânărul spune că, din moment ce mașina nu a mai ajuns la el, își vrea banii înapoi. Sibianul spune că acest lucru nu e posibil.

„Eu i-am cerut să-mi dea o arvună. Mi-a dat 1.000 de lei. I-am ținut mașina, am dat anunțul jos, m-am sunat atâția oameni care o voiau și le-am zis că e vândută. El vrea banii de arvună înapoi acum. Păi arvuna se pierde la orice mașină, nu îi mai dau nimic înapoi”, spune sibianul.

CITEȘTE AICI CE SPUNE GĂLĂȚEANUL

Samsarul sibian spune că a fost de acord să-i dea mașina și în rate, însă i-a cerut să facă un contract cu banca, fiindcă nu a vrut să fie tras pe sfoară. Gălățeanul nu ar fi fost de acord. „Eu am vrut cu banca, să nu mă prostească. Dar el zice că nu lucrează cu băncile. Am zis că îi duc mașina la Galați personal, dar nu pot să i-o dau în rate și fără garanție”, povestește sibianul.

Sibianul spune că e dispus să mai păstreze mașina, dar să știe sigur că gălățeanul e om de cuvânt. „Eu îi țin mașina, dacă vine cu banii. Îi dau și în rate, așa cum a vrut el, dar să-mi garanteze cu ceva. Depinde și cât vrea să o țin, că eu nu pot să pierd atâta. Nu pot să țin mașina blocată pentru el. (…) Eu am vândut mașini și de 30.000 de euro. Nu a fost scopul meu să îi fur banii. Dar el nu știe să vorbească. Aici pierde banii, eu nu îi mai dau, pentru că e arvună. Am ținut mașina atâta timp”, a adăugat Ilie Drăgoi, sibianul acuzat de țeapă.

 

Ultima oră

Comentariul meu