bebelușă operată cu succes la sibiu - a avut o gaură în inimă
Sursa: Facebook/ Fundația Polisano

O fetiță în vârstă de numai opt luni a fost operată cu succes la Sibiu. Micuța Roxana a fost diagnosticată cu defect septal ventricular, formă severă, şi cu stenoză de arteră pulmonară încă de când era în burtica mamei sale. Medicii au reușit să o salveze, astfel că bebelușul va avea o viață normală.

„Săptămâna trecută a însemnat o nouă victorie pentru proiectul nostru „Inimi sănătoase pentru Copii”. Vineri a fost ziua când s-a externat Roxana, o mogâldeaţă de 8 luni din judeţul Sibiu. Când era încă în burtica mamei, Roxana a fost diagnosticată cu defect septal ventricular, formă severă, şi cu stenoză de arteră pulmonară”, se arată pe pagina de Facebook Fundația Polisano.

Malformația nu s-a corectat de la sine, în ciuda speranțelor medicilor și a părinților Roxanei. Din păcate, aceasta a evoluat rapid, iar gaura din inima fetiței ajunsese de la 2.5 mm la naştere la 12 mm la 6 luni. Roxana nu mai luase niciun gram în greutate de 4 luni, stagnând la sub 6 kilograme la vârsta de 8 luni. Părinţii au încercat să o înscrie pe listele de aşteptare pentru operaţie atât la spitalele din România, cât şi la o clinică din Germania. În contextul dificil al pandemiei Covid19, Roxana nu putea fi operată în timp util.

„Salvarea a venit de la echipa medicală din Sibiu (condusă de dr. Anca Mandache, cu ajutorul dr. Lazar Ovidiu din Bucureşti), care au operat-o cu succes pe Roxana la mijlocul lunii ianuarie. După 10 zile de spitalizare, Roxana şi mama ei au părăsit spitalul cu zâmbetul pe buze şi şi pregătesc în sfârşit pentru o viaţă normală”, se mai arată în postare.

Fetița a fost salvată și operată cu succes, astfel că va avea o viață normală.

Sursa: Fundația Polisano / Facebook

Ultima oră

Comentariul meu