noi detalii despre cazul sibianului torturat în pădure - un polițist l-ar fi schingiuit de fapt
Mihai Miruț, sibianul torturat de agentul de poliție din Orlat

Sibianul care acuza că a fost torturat, vineri, de un jandarm, după ce a fost prins la furat de lemne în pădure, a fost bătut, de fapt, de un polițist. Omul insistă însă că bărbatul era îmbrăcat într-o uniformă a Jandarmeriei, însă reprezentanții I.J.J. spun că, în ziua respectivă, niciun echipaj nu s-a aflat în zona menționată. La nivelul IPJ Sibiu se fac verificări.

Mihai Miruț a acuzat, weekend-ul trecut, că a fost bătut cu bestialitate și torturat atât în pădure la Poiana Sibiului, cât și la secția de poliție din Orlat. Pe atunci, omul spunea că cel care l-a schingiuit a fost un jandarm. În urma cercetărilor a reieșit faptul că, de fapt, sibianul a fost bătut de un polițist care l-a prins la furat de lemne.

„Eu așa l-am văzut, că avea haine de jandarm pe el. Nu știu, poate mi s-a părut. Avea haine albastre. N-am mai știut ce se întâmplă cu mine după tot ce mi-a făcut”, a spus Mihai Miruț.

Poliția face cercetări

La nivelul IPJ Sibiu se fac cercetări cu privire la acest caz. Cel care l-a bătut pe tânărul sibian urmează să fie tras la răspundere. „Referitor la aspectele prezentate, conducerea I.P.J. Sibiu s-a sesizat din oficiu și a dispus verificări efectuate prin Compartimentul Control Intern. În funcție de rezultatul acestor verificări, vor fi dispuse măsurile legale în consecință”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

„Azi (n.red.: luni) a venit șeful de post de la Miercurea Sibiului să mă caute. A zis că s-a dat drumul la un proces, să îmi ia declarație. Eu nu eram acasă. O să vină iar mâine”, spune Mihai Miruț, sibianul bătut.

Opt zile de recuperare și o spaimă de nedescris

Sibianul bătut spune că a venit la Sibiu pentru a obține un certificat medico-legal. Are nevoie de opt zile de îngrijiri pentru vindecare și tratament specializat. Chiar dacă rănile sunt dureroase, tânărul spune că mai dureros este sentimentul că cineva îi va face rău din nou.

„Am fost la medic, mi-a dat opt zile, iau și tratament și după astea opt zile merg iar să-mi dea prelungire dacă este nevoie. Nu pot să dorm de durere. Îmi e și frică de ce o să se întâmple de acum. Îmi e frică că poate vine și mă bate iar”, spune tânărul.

Vă reamintim că Mihai Miruț a fost prins în pădure în timp ce aduna lemne uscate pentru foc. A fost bătut cu bestialitate, amenințat cu pistolul și băgat în portbagajul unei autospeciale, iar mai apoi dus până la secția de poliție unde calvarul a continuat. Timp de aproape două ore, sibianul a fost înjurat încontinuu și schingiuit de un agent de poliție.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu