video noi înregistrări cu ”domn' profesor” de la inginerie cum jignește studenții - îi face "penibili, nesimțiți, șobolani"

De trei zile lumea academică a Sibiului ”fierbe„ Profesorul Eugen Bîrsan este cel care a pus paie pe foc atunci când le-a vorbit urât studenților săi și i-a jignit, iar totul a izbucnit când înregistrările au fost făcute publice. După ce prima înregistrare, în care i-a spus unei studente că este penibilă, colegi de-ai fetei au prins curaj și au trimis către Ora de Sibiu zeci de minute de înregistrări în care profesorul, în loc să predea fizică, le ține lecții de  ”etică” studenților, adresându-le cuvinte precum șobolani, nesimțiți sau mojici. De departe însă ”penibili” este apelativul preferat.

Profesorul Eugen Bîrsan pare că la cursurile online vorbește despre orice altceva, doar de fizică nu. Este atât de supărat pe viață, că își revarsă frustrările pe studenții săi. Îl deranjează orice- de la zgomotul de fond al unui televizor, la mesajele pe care le primesc studenții pe telefon, la faptul că tinerii nu se prezintă de câte ori vorbesc și deja vestitul apelativ ”Domn’ profesor” este în topul nemulțumirilor.

După ce o studentă a fost numită penibilă (ASCULTĂ AICI) pentru că i s-a adresat așa profesorului și nu ”domnule profesor”, un coleg a avut aceeași ”soartă”. Nu a fost scos din penibil și lipsit de educație.

Legat de educația studenților, profesorul Bîrsan are mari nemulțumiri: ”Sunteți în aceeași oalăa de calitate umană…omul e ultrapenibil dar si tot grupul de 44 de persoane este cam tot pe acolo după părerea mea, acum iată acest individ care nu își asumă acest caracter mizerabil, care nu își asumă o replică…asta este, lipsa de educație dă și o lipsă de bun simț și de personalitate și civilizație….penibil de-a dreptul”, se aude pe una din înregistrări.

ATITUDINEA PROFESORULUI BÎRSAN ESTE VECHE DE ANI DE ZILE- MĂRTURIA UNUI FOST STUDENT

Profesorului Bîrsan nu îi convine mai nimic la orele online. Nici că se aude un televizor în fundal, nici că unul dintre studenți nu își poate muta calculatorul, nici că altuia i s-a blocat laptopul. Felul în care atrage însă atenția asupra acestor ”neînțelegeri„ este din afara mediului academic, pe care de altfel, îl promovează.

”Suntem la mediu academic mă, nu suntem la țară, nu mai spune no…”, se aude profesorul Bîrsan.

Răspunsul unui student îl irită din nou pe ”Domn’ profesor”:

”-Cum să-ți pară rău? Cum să fii așa impertinent și așa nesimțit mă? 

-Nu am vrut să fiu nesimțit…

-Nu ai vrut, dar așa ești tu…naiba știe…nu ai vrut, dar îți iese

-Nu am vrut să fiu nesimțit, nu am știut să răspund la întrebare

-Păi nu ai știut…dar nu răspunzi cu da când eu pun o întrebare, da ce, te strig? Am venit aici să ne batem joc?”

Pentru că unui student i se întrerupea conexiunea din cauza semnalului slab de internet, profesorul i-a spus

”-Ești penibil…ori minți, ori…ești penibil…

-Dacă vă  numesc și în secunda 2 nu ai deschis microfonul vă pun absenți. Vorbesc singur, ce fac?

-Dar mi s-a blocat….

-Omuleee, omuleeee ascultă-mă când vorbesc trebuie să te aud și eu pe tine….”

Unei studente, pentru că se auzea televizorul pe fundal, profesorul nu i-a atras atenția în termeni civilizați, ci a făcit-o nesimșită.

”-Ce ai deschis?

-Probabil televizorul

-Păi atât ești de nesimțită, merge televizorul și tu ești în meeeting?

-Nu mi-am dat seama că se aude, o să îl sting.

-Păi asta înseamnă nesimțire, când nu îți dai seama, asta e definiția. Și eu am televizorul pornit, dar e pe mut. Pot să fiu așa nesimțit…? Eu nu pot, eu îmi dau seama, tu nu poți…”

REACȚIA PROFESORULUI BÎRSAN LA ÎNREGISTRĂRILE APĂRUTE ÎN PRESĂ 

Faptul că s-a auzit sunetul de primire al unui mesaj a declanșat o altă serie de jigniri din partea profesorului.

”Avem de-a face cu oameni de joasă calitate morală, oameni meschini, oameni de tip jos. Deja ești penibil. Ce mesaje primești acolo, de ce nu dai pe mut telefonul? De ce nu ai bun simț de la început? Cu tine vorbesc, răspunde la întrebare. E lipsă de creștere, de educație, tu primești mesaje pe telefon…”

Iar seria jignirilor continuă până când profesorul îi numește ”șobolani„ pe studenții săi.

YouTube video

 

 

 

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. pe vremuri cea ma mediatizata localitate era SCORNICESTI.. acum e SIBIU .. ce aberant … ce penibil