profesorul din sibiu care a jignit studenții intră la comisia de etică - riscă concedierea

Profesorul Eugen Bîrsan, care a șocat prin felul în care se adresează studenților săi, riscă să fie concediat. Reprezentanții Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu spun că se va întruni comisia de etică, în care se vor analiza înregistrările apărute în spațiul public și în care profesorul se aude jignind studenții, prin folosirea apelativelor ”penibili”, ”nesimțiți”, ”șobolani” sau ”needucați”.

ASCULTĂ AICI ZECI DE MINUTE DE JIGNIRI ALE PROFESORULUI CĂTRE STUDENȚI 

”Așa cum am precizat și anterior, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu nu susține și nu promovează niciun fel de comportament care contravine normelor universitare. În consecință, acest caz va fi analizat de Comisia de Etică, urmând ca în urma anchetei să luăm deciziile care se impun”, spune Teodor Boantă, purtătorul de cuvânt al ULBS.

ASCULTĂ AICI CUM O STUDENTĂ ESTE NUMITĂ PENIBILĂ DE CĂTRE PROFESORUL BÎRSAN

Conform Cartei ULBS, în urma anchetei interne care se face în cazul personalului didactic ce a încălcat normele de etică, se pot lua următoarele decizii:

UN FOST STUDENT SPUNE CĂ PROFESORUL ÎL JIGNEA CINSTANT, LA FIECARE CURS

  • avertisment scris
  • diminuarea salariului de bază, cumulat, când este cazul, cu indemnizația de conducere, de îndrumare și control
  • suspendarea, pe o perioadă determinată de timp, a dreptului de înscriere la concurs pentru ocuparea unei funcții didactice superioare ori a unei funcții de conducere, de îndrumare și de control, ca membru în comisii de doctorat, de master sau de licență
  • destituirea din funcția de conducere din învățământ
  • desfacerea disciplinară a contractului de muncă

 

 

Ultima oră

Comentariul meu