centrul de vaccinare de la tălmaciu este gata, dar nu se poate deschide - explicația primarului

Patru centre de vaccinare sunt funcționale, în prezent, în județul Sibiu. Deocamdată nu se pot deschide altele noi fiindcă nu sunt suficiente doze de vaccin, potrivit directorului DSP Sibiu, colonelul Daniel Chelcea. Până când se vor primi doze noi, centre precum cel de la Șelimbăr sau cel de la Tălmaciu rămân închise.

În județ sunt funcționale patru centre de vaccinare: în Sibiu, Mediaș, Avrig și Agnita. Pe lângă acestea, au fost amenajate centre și în comuna Șelimbăr, în incinta mall-ului, dar și în orașul Tălmaciu. Cel de aici este gata de două săptămâni. Deocamdată sibienii nu pot fi vaccinați aici fiindcă nu sunt doze cu ser imunizant suficiente.

Primarul orașului Tălmaciu, Ioan Oancea, a publicat, pe pagina de Facebook, mai multe imagini cu centrul de vaccinare amenajat în oraș. Sala este pregătită de aproximativ două săptămâni. centrul de vaccinare de la tălmaciu este gata, dar nu se poate deschide - explicația primarului centrul de vaccinare de la tălmaciu este gata, dar nu se poate deschide - explicația primarului

„Am observat că sunt tot mai multe discuții în spațiul virtual referitoare la Centrul de vaccinare din Tălmaciu. Vă înștiințez pe această cale că Centrul de vaccinare este finalizat de aproximativ 2 săptămâni. Din nou, am lucrat împreună cu angajații primăriei și am reușit sa zugrăvim, să vopsim și sa dotăm sala cu tot ceea ce este necesar în vederea desfășurării în condiții optime a procesului de vaccinare”, scrie primarul Ioan Oancea.

CITEȘTE ȘI: Niciun centru de vaccinare nou la Sibiu, deocamdată – DSP explică de ce

Acesta a precizat ca avizul la DSP a fost obținut, iar în prezent este așteptată autorizația din partea Ministerului Sănătății, dar și dozele de vaccin.

centrul de vaccinare de la tălmaciu este gata, dar nu se poate deschide - explicația primarului

„Am obținut avizul DSP, mai avem nevoie de autorizație de la Ministerul Sănătății. Iar la acordarea acestei autorizații se tine cont de numărul de locuitori al orașului. (De aceea este Avrigul deja autorizat). Din păcate, până în acest moment nu am primit aviz de la MS deoarece nu mai sunt doze disponibile de vaccin. În momentul în care se vor mai primi doze, se va emite avizul și vom începe vaccinarea. Va asigur ca facem tot ce putem pentru ca lucrurile sa meargă bine. Va mulțumesc pentru înțelegere!”, a mai scris primarul pe Facebook.

Sursa foto: Facebook/Ioan Oancea

Ultima oră

Comentariul meu