video: ceremonia de învestire a președintelui sua, joe biden
Sursa: Mike Sega/Reuters

Ceremonia de învestire a celui de-al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, are loc miercuri la Washington D.C., notează AGERPRES.

Evenimentul din centrul capitalei federale americane se desfăşoară în condiţii deosebite: măsuri speciale de securitate ca urmare a violenţelor recente de la Capitoliu şi participare restrânsă a publicului larg din cauza crizei sanitare.

YouTube video

Preşedintele ales al SUA Joe Biden a asistat miercuri dimineaţă la o slujbă la catedrala St Matthew din Washington, însoţit de liderii democraţi şi republicani din Congres, un gest simbol al reconcilierii cu trei ore înainte de începerea mandatului său, relatează AFP.

Viitorul al 46-lea preşedinte al SUA a fost însoţit de soţia sa Jill Biden, democraţii Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor, şi Chuck Schumer, liderul minorităţii din Senat, precum şi de liderii republicani din camera superioară, Mitch McConnell, şi cea inferioară Kevin McCarthy.

video: ceremonia de învestire a președintelui sua, joe biden
Sursa: Tom Brenner/Reuters

Foștii președinți sunt prezenți la ceremonie

Preşedintele ales al SUA Joe Biden şi viitoarea vicepreşedintă Kamala Harris au ajuns miercuri la Capitoliu pentru a depune jurământul, în prezenţa foştilor preşedinţi Barack Obama, George W. Bush şi Bill Clinton, dar în absenţa lui Donald Trump, relatează AFP.
Democratul va fi învestit cel de-al 46-lea preşedinte al SUA în cadrul unei ceremonii fără precedent, marcată de pandemie şi de asaltul asupra Capitoliului de pe 6 ianuarie, de către susţinători ai miliardarului republican.

Mai mulţi lideri republicani-cheie au venit la Capitoliu pentru a participa la ceremonia de învestitură, pentru a da un semnal de unitate şi de sprijin pentru un transfer paşnic de putere în pofida absenţei fostului preşedinte Donald Trump, notează dpa. Printre republicanii care participă se află senatorul Mitch McConnell, liderul republicanilor din Senat.

Sursa: AGERPRES

Ultima oră

Comentariul meu