Doi sibieni programați au refuzat să se vaccineze - Ce se întâmplă cu dozele rămase

A doua etapă de imunizare împotriva Covid-19 a început luni, 18 ianuarie. În primele două zile, procesul de vaccinare s-a desfășurat în condiții normale, fără a fi semnalate probleme sau reacții adverse.

Vezi cum a decurs prima zi de vaccinare la Sibiu AICI

În prima zi de vaccinare, la centrul de imunizare din municipiul Sibiu au fost administrate 120 de doze. Pentru cea de-a doua zi, au fost programate alte 120 de persoane, iar până la ora 12:30, 54 dintre acestea au fost imunizate. Pe parcursul celor două zile, nu au fost raportate reacții adverse. Două persoane dintre cele programate s-au răzgândit și au decis să renunțe la vaccinare, sub îndrumarea medicului de familie.

Citește și VIDEO – Procesul de vaccinare de la Sibiu – Turul singurului centru funcțional în oraș

Ce se întâmplă cu dozele destinate persoanelor care refuză vaccinul

În cazul în care persoanele care refuză să fie vaccinate sau nu se prezintă la programare, sunt chemate următoarele persoane de pe listă pentru administrarea dozelor de vaccin rămase.

”Încercăm să chemăm următoarea persoană de pe listă. Important este să nu rămânem cu vaccin.”, spune medicul coordonator al centrului de vaccinare din cadrul Redal Expo Sibiu, Cristina Chelcea.

În prezent, nu se mai fac programări la niciunul dintre cele patru centre de vaccinare din județul Sibiu. Situația este asemănătoare și în județele învecinate. Detalii AICI

La nivelul județului Sibiu, programările au fost întrerupte deoarece au fost epuizate dozele alocate Sibiului. Dar, acest lucru se va putea relua în două, trei zile, când se va primi un nou lot de vaccinuri anti Covid-19.

Vezi când vine lotul nou de vaccin la Sibiu AICI

Ultima oră

Comentariul meu