REPORTAJ - Prima zi de vaccinare la Sibiu - Programări decalate, dar oamenii au așteptat răbdători la coadă

Înghesuială mare în prima zi din cea de-a doua etapă de vaccinare anti Covid-19 la Sibiu. Încă de la primele ore ale dimineții, oamenii au fost prezenți la centrul de vaccinare, așteptând să fie chemați înăuntru. Programările au fost decalate cu aproximativ o oră, iar oamenii au fost nevoiți să aștepte afară în frig.

Luni, 18 ianuarie a debutat etapa a doua de imunizare împotriva Sars CoV-2. În municipiul Sibiu, este amenajat un singur centru de vaccinare. Acesta se află în cadrul Redal Expo. Programările pentru punctele de vaccinare din Sibiu și Mediaș sunt deja epuizate. Potrivit platformei naționale de informare despre vaccinarea COVID-19, în județul Sibiu luni, 18 ianuarie la ora 10:30, mai erau, 832 locuri disponibile, și anume 633 la centrul de vaccinare din Agnita, și 229 la centru de vaccinare din Avrig.

Unde vă puteți programa în județ –VEZI AICI

Încă de la primele ore ale dimineții, sibienii programați pentru vaccin au fost prezenți, așteptând să fie chemați, însă procesul de vaccinare s-a decalat cu aproximativ o oră, iar oamenii au așteptat afară în frig.

Vezi cum arată centrul de vaccinare de la Redal Expo AICI

Sibienii au așteptat cu nerăbdare posibilitatea de a se imuniza și majoritatea spun că au speranța că acest vaccin ne poate ajuta să revenim cât mai curând la ceea ce reprezenta înainte normalitatea.

”Ne vaccinăm ca să putem ieși din casă. Nu-mi este frică, e o injecție”, spune o sibiancă înainte de vaccinare.

Vezi cum decurge procedura de vaccinare AICI

De asemenea, oamenii dau dovadă de curaj și spun că nu le este frică nici de durere, nici de reacțiile adverse, deoarece au încrederea că aceasta este singura cale spre viața de înainte.

”Nu îmi este frică. Dacă nu ne vaccinăm, nu scăpăm.”, spune un sibian care aștepta la coadă pentru vaccinare.

Vă reamintim că, în etapa a doua vor fi imunizate persoanele cu grad ridicat de risc vârstnicii din centrele rezidențiale, adulții cu vârsta de peste 65 de ani, adulții care suferă de boli cronice, precum și persoanele care desfășoară activități în domenii – cheie, esențiale.

 

Ultima oră