FOTO Prima zi de vaccinare la Avrig - Cei mai mulți au fost din municipiul Sibiu
Foto arhivă/ Facebook Primaria Orasului Avrig

Centrul de vaccinare de la Avrig a primit în prima zi a etapei a doua de vaccinare mai mulți sibieni veniți din municipiu decât localnici. Dintre aceștia, cei mai mulți au fost persoane de peste 65 de ani.

VIDEO: CUM A DECURS PRIMA ZI DE VACCINARE LA SIBIU

Centrul de vaccinare de la Avrig este amenajat în cadrul Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Avrig (Sala de Sport), este funcţional începând de luni dimineață.

În prima zi, 120 de persoane au fost vaccinate, urmând ca, peste 21 de zile, să se prezinte pentru administrarea celei de-a doua doze de vaccin.

FOTO Prima zi de vaccinare la Avrig - Cei mai mulți au fost din municipiul Sibiu
Foto Facebook Primaria Orasului Avrig

Pentru că vaccinarea se poate face și în alte localități decât cea de domiciliu, mulți sibieni s-au programat la Avrig, mai ales că la Sibiu nu se mai găsesc locuri decât în februarie. Astfel, prima persoană vaccinată la centrul din Avrig a fost un bărbat de 67 de ani din Sibiu.

Chiar dacă, înfiinţarea centrului de vaccinare de la Avrig a fost gândită pentru a acoperi Ţara Oltului (de la Arpaşu de Jos, până la Racoviţa), aici se pot programa pentru primirea vaccinului şi persoane din alte localităţi ale judeţului. De altfel, în prima zi de activitate, la Avrig, au fost vaccinate mai multe persoane cu domiciliul în Sibiu, marea majoritate fiind vârstnici peste 65 de ani.

FOTO Prima zi de vaccinare la Avrig - Cei mai mulți au fost din municipiul Sibiu
Foto Facebook Primaria Orasului Avrig

Deocamdată, la centrul de vaccinare din Avrig se vor putea vaccina zilnic 120 de persoane (10 persoane/oră), fiind utilizate doar două din cele patru puncte de vaccinare amenajate. Capacitatea de vaccinare depinde de numărul de doze de vaccin asigurate centrului de către Direcţia de Sănătate Publică Sibiu.

Centrul de vaccinare Avrig funcţionează în fiecare zi, între orele 8:00 – 20:00, în două schimburi.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Am peste 65 de ani si eu si sotul,plus boli cronice.Nu am putut sa ne programam in Sibiu,unde locuim.Ni s-a oferit Agnita sau Avrig.Cu ce sa ajungem neavind masina,acum cind e iarna,frig si zapada.Ni s-a facut o favoare ,nu ?Drumul trebuie parcurs de doua ori,acum si la rapel.Solutii ar fi dar nu depind de noi,trebuiesc gindite si puse in aplicare de cei ce pot lua deciziile.

  2. De ce trebuie sa ne deplasam la Avrig pt vaccinare? Nu e normsl sa se deschida mai multe centre in Sibiu?
    Ma incadrez in etapa a II-a dar a fost imposibil sa ma programez in Sibiu, iar la Avrig nu am cum sa ajung, nu toti avem masina