Cum vor fi vaccinați profesorii - Cei din învățământul preșcolar au prioritate
Sursa: scoala.xyz

Ministerul Educației a transmis inspectoratelor școlare că fiecare unitate de învățământ preuniversitar va trebuie să desemneze o persoană pentru înregistrarea profesorilor și personalului angajat pe platforma campaniei de vaccinare.

Prioritari la imunizare vor fi angajații din învățământul preșcolar, cadrele didactice care lucrează direct cu elevii și cei din învățământul preuniversitar care urmează să activeze fizic prezenți în școli începând din 8 februarie, scrie Digi 24.

„Având în vedere faptul că începând cu data de 17 decembrie 2020 a intrat în vigoare H.G. nr. 1031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România precum și faptul că a fost deschisă Etapa a II-a de vaccinare împotriva COVID-19, care include populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie/esențiale, printre care personalul din unitățile și instituțiile de învățământ, vă solicităm să diseminați informațiile către toate unitățile de învățământ în vederea întreprinderii măsurilor necesare pentru asigurarea accesului personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic la programul de vaccinare împotriva COVID-19.

În acest sens, fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi/trebuie sa fie accesate pe linkul: https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/.

De asemnea, Ministerul Educației solicită înscrierea cu prioritate a următoarelor categorii de angajați:

– angajații din învățământul preșcolar (unde nu este obligatoriu portul măștii de către copii) și cadrele didactice care lucrează nemijlocit cu elevii.

– angajații unităților de învățământ preuniversitar care urmează să funcționeze cu prezența fizică începând cu data de 08 februarie 2021.

Fiecare unitate de învățământ preuniversitar va transmite inspectoratului școlar județean/ ISMB, numele persoanei responsabile cu acțiunea de vaccinare, funcția și datele de contact ale acesteia în cursul zilei 18.01.2021, pana la orele 16.00, urmând ca inspectoratele școlare județene/ISMB să transmită situația către Ministerul Educației până marți, 19 ianuarie, ora 12.00″, arată o comunicare transmisă de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, inspectoratelor școlare.

Rectorii vor desemna responsabili cu înregistrarea pentru vaccinarea în universităţi

Fiecare universitate va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea instituţiei de învăţământ superior pe platforma destinată campaniei de vaccinare anti-COVID, centralizarea datelor de identitate şi programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva instituţie – se arată într-o notă transmisă de Ministerul Educaţiei rectorilor din ţară.

”Vă informăm că potrivit Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, aprobată în decembrie 2020, a fost deschisă etapa a II-a de vaccinare. Această etapă a campaniei vizează populaţia cu grad de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii cheie/esenţiale, printre care personalul din unităţile şi instituţiile de învăţământ.

În acest context, vă adresăm rugămintea de a disemina toate informaţiile necesare către tot personalul din universitatea pe care dumneavoastră o conduceţi. Reamintim că este necesar a asigura accesul la programul de vaccinare împotriva COVID-19 următoarelor categorii de personal: didactic, didactic auxiliar şi nedidactic”, se menţionează în documentul semnat de ministrul Sorin Cîmpeanu, potrivit Agerpres.

În acest sens, fiecare universitate va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea instituţiei de învăţământ superior pe platforma destinată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate şi programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva instituţie.

Fiecare instituţie de învăţământ superior va comunica Direcţiei Generale Învăţământ Universitar, până marţi, ora 12.00, numele persoanei responsabile cu acţiunea de vaccinare, funcţia şi datele de contact ale acesteia, se mai arată în nota ministerului.

Ministerul Educației a anunțat că 167.977 de angajați din învățământ (131.962 – personal din sistemul de învățământ preuniversitar si 36.015 – personal din sistemul de învățământ universitar) își declară, în prima etapă de consultare, disponibilitatea de vaccinare anti-Covid. Se va face și a doua etapă de consultare, pentru că mulți nu au răspuns.

La nivelul preuniversitar, 45,06% dintre angajați au declarat disponibilitatea de vaccinare raportat la totalul de 292.872 (inclusiv persoanele care nu au răspuns).

În sistemul universitar, procentul privind disponibilitatea de vaccinare este de 59,64 % (raportat la totalul de 51.094 titulari angajați + 9.295 cadre didactice asociate – inclusiv persoanele care nu au răspuns).

Sursa: Digi 24

Ultima oră