Românii, grăbiți să se vaccineze - Platforma pentru programări s-a blocat
Sursa foto: stirileprotv.ro

Vineri, 15 ianuarie a debutat etapa a doua de vaccinare în România. Se pare că majoritatea românilor așteptau cu nerăbdare acest moment și au luat cu asalt platforma, astfel încât, la mai puțin de o oră de la startul programărilor, platforma ”a picat”.

Platforma online pentru programarea la vaccin a fost disponibilă vineri, 15 ianuarie de la ora 15:00. La mai puțin de o oră, aceasta a început să dea rateuri și să se blocheze. Inițial, cei care încercau să se programeze, întâmpinau această eroare:

Românii, grăbiți să se vaccineze - Platforma pentru programări s-a blocat

La câteva minute distanță, pe pagina principală a apărut un mesaj care ruga utilizatorul să revină mai târziu, deoarece în acest moment se încarcă datele.

Românii, grăbiți să se vaccineze - Platforma pentru programări s-a blocat

 

STS precizează că platforma pentru programare la vaccinare nu s-a blocat din cauza numărului mare de accesări, ci este în procedură de actualizare.

Biroul de presă al STS precizează că, întrucât trecerea de la prima etapă s-a realizat începând cu ora 15:00, în acest moment se realizează transferul tuturor serviciilor de pe platforma disponibilă pentru etapa 1 pe varianta actualizată pentru etapa 2.

„Facem precizarea că platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/ nu s-a blocat din cauza numărului de accesări multiple, fiind în procedură de actualizare. Specialiștii STS desfășoară activitățile tehnice necesare pentru asigurarea funcționării în condiții de siguranță a platformei de programare la vaccinare”, arată STS.

Precizările vin în contextul în care platforma nu poate fi accesată încă. Mai mult, mulți medicii de familie spun că pacienții îi sună continuu și vor indicații despre momentul în care trebuie să facă programările, scrie Mediafax.

Citește și Etapa a doua de vaccinare la Sibiu – Unde sunt centrele și cum te poți programa

Vă reamintim că, în etapa a doua vor fi imunizate persoanele cu grad ridicat de risc vârstnicii din centrele rezidențiale, adulții cu vârsta de peste 65 de ani, adulții care suferă de boli cronice, precum și persoanele care desfășoară activități în domenii – cheie, esențiale.

Ultima oră