măsuri stricte la redeschiderea școlilor - ministerul sănătății introduce reguli noi

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, anunță măsuri dure după începerea școlii. Ministrul spune că regulile vor fi implementate cu mare atenție că se vor face numeroase teste când apar suspiciuni de îmbolnăvire. De asemenea, se lucrează la un ghid de bune practici, a precizat ministrul Voiculescu.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat vineri, la finalul ședinței de Guvern, că școala va începe în sistemul tradițional în semestrul al doilea, dacă evoluția epidemiei va permite acest lucru, anunță Mediafax.

Este o promisiune, nu o garanție, a precizat Voiculescu, care a mai spus că vor fi luate măsuri de protecție fără precedent. În primul rând, va fi vaccinat personalul din învățământ, a explicat Voiculescu. A două măsură vizează testarea persoanelor din școli, elevi sau cadre didactice, care au simptome sau apar în anchetele epidemiologice. De exemplu, vor fi testați toți elevii dintr-o clasă în care apare un caz de îmbolnăvire cu Covid 19. „Testarea ne ajută să separăm apele, să ne protejăm”, a declarat Voiculescu în cadrul conferinței de presă.

Vechile reguli rămân în vigoare și vor fi următite cu mare atenție. Este vorba despre masca de protecție, igiena și orele decalate, a precizat ministrul Sănătății.

Toate regulile vor fi cuprinse într-un ghid de bune practici.

Sursa: Mediafax

Ultima oră

Comentariul meu