lucian mîndruță laudă sibiul - „vă felicit pentru orașul curat pe care îl aveți”

Jurnalistul Lucian Mîndruță a moderat, joi seară, dezbaterea publică privind taxa de salubrizare din Sibiu. La finalul discuțiilor, acesta i-a felicitat pe sibieni fiindcă au simț civic și fiindcă au un oraș curat.

Lucian Mîndruță a spus, joi seara, că nu nu știe să fi fost organizată o astfel de dezbatere, în ultimul an, și a felicitat sibienii fiindcă au un simț civic extraordinar.

lucian mîndruță laudă sibiul - „vă felicit pentru orașul curat pe care îl aveți”
Sursa foto: Captură video Facebook Adi ECO

„Am felicitat Primăria că are excedent, acum vreau să îi felicit pe cetățeni că au excedent de simț civic, fiindcă întrebările de aici, deși jumătate dintre ele se referă la cât plătim, și asta este absolut normal și obligatoriu să întrebi cât plătești, că buzunarul tău e buzunarul tău (…) Au fost întrebări care se leagă de lucruri foarte palpabile. De egalitatea între cetățeni, de echitate. Și să știți că, atunci când vă simțiți mai rău, să știți că eu nu știu de o astfel de dezbatere în ultimul an în vreun fel în alt oraș. O fi fost, dar nu știu să fie alta. Vă felicit că ați venit aici, supărați sau veseli, mai mult supărați, dar hotărâți să faceți ceva”, a spus Lucian Mîndruță.

CITEȘTE ȘI: Dezbaterea publică despre taxa de salubrizare din Sibiu – Schimbări legate de imobilele nelocuite și persoanele singure

Acesta a precizat că Sibiul are o pondere de reciclare de 26% din deșeuri, iar față de media pe țară, de 11%, este o diferență mare. Jurnalistul a spus, de asemenea, că Sibiul este un oraș curat, iar tocmai din acest motiv preferă să plece din București și să vină aici pentru a se plimba cu bicicleta.

„Vă felicit pentru orașul vostru. Nu realizați ce diferență este între 26% reciclare și 11% media pe țară și localități în care oamenii pur și simplu nu își fac abonament la gunoi sau aruncă gunoiul când li se năzare lor în portbagaj. Sudul României așa este. Eu trăiesc în această mizerie. Și prin asta mp plimb cu bicicleta și de aia vin la voi să mă dau, ca să vă spun cinstit. Vă felicit pentru orașul curat pe care îl aveți, sper să rămână așa, și de asemenea, sper că din dezbaterea asta, la capătul ei, va ieși un proiect care să mulțumească pe mulți oameni”, a spus Mîndruă.

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. Cine este acest Mânuță care laudă un oraș? Cu ce se ocupă și de ce ar fi interesant ce zice el?

  2. Ce-i cu articolul asta penibil?

    ADI Eco da peste cap tot orasul cu o majorare absoluta la absolut toti cetatenii (da, chiar si pentru cei cu mai multi locuitori pe adresa – dat fiind ca se reduce frecventa ridicarilor cu cel putin 25% a toate abonamentele) si reglementari halucinante vis-a-vis de reciclare.

    Totusi, sa nu ne ambablam prea tare – lui Lucian Mîndruță i-a placut aici, deci e totul in regula pentru Sibiu!

    Rusine, Ora de Sibiu!

    1. M am mutat in Sibiu de ceva vreme si consider ca orasul e fain dar oamenii , cei mai multi dintre ei , total necivilizați , rai si lasi. Probabil din astia au ramas , dupa ce multi dintre ei au fost nevoiti sa emigreze! Pacat!