recomandările psihologilor pentru studenți în sesiune
foto: arhivă

Igiena somnului, alimentaţia echilibrată şi pauzele de recreere au efecte pozitive asupra emoţiilor, însă în perioada pandemiei aceste obiective sunt greu de realizat. Psihologii spun că gândirea pozitivă poate influența emoțiile.

Sesiunea bate la uşă, dar cursurile online i-au pus pe mulţi studenți în dificultate, atât în privinţa învăţatului, cât şi din punct de vedere emoţional, informează Mediafax.

Teodor Iancu, student în anul al III-lea la Facultatea de Drept, spune că perioada aceasta îl avantajează și a reuşit să-şi găsească motivaţia pentru a învăţa chiar şi din faţa unui ecran.

„Cumva, ţine foarte mult de capacitatea de a fi autodidact. Ca student, chiar şi în condiţii non-pandemice, trebuie să ştii să selectezi, să ştii să îţi alegi cursuri şi seminarii, informaţii. Interesul legate de activitatea de studiu nu ar trebui să fie legat de dimensiunea sa fizică, ci legat de ceea ce vrei sa obţii din parcursul universitar”, spune studentul.

Somnul, alimentaţia şi pauzele de relaxare au efecte pozitive asupra emoţiilor studenţilor, mai ales în sesiune. Asta recomandă psihologul Bianca Pescaru.

„Să practice exerciţii de mindfullness şi de respiraţie controlată, exerciţii de meditaţie şi, nu în ultimul rând, să aibă grijă la modul în care gândesc pentru că o gândire pozitivă şi optimistă este un lucru care ne ajuta foarte mult şi ne influentează emoţiile”, afirmă psihologul.

Sursa: Mediafax

Ultima oră

Comentariul meu