pârtia de la jina rămâne închisă - ”e prea greu de întreținut, nu e deloc rentabil”

Pârtia de la Jina rămâne închisă și în acest an. Din cauza temperaturilor ridicate și a lipsei zăpezii, întreținerea pârtiei este foarte costisitoare, iar în lipsa turiștilor, afacerea nu este deloc profitabilă

Pârtia de la Jina a fost inaugurată în anul 2013. A fost amenajată cu 9,7 milioane lei. Aproape 4,4 milioane au fost bani primiți de la Uniunea Europeană, restul fiind fonduri asigurate din bugetul Primăriei Jina. Pârtia nu a fost niciodată profitabilă din cauza lipsei de turiști. Aici veneau doar localnicii și foarte puțin schiori din alte părți. Anul acesta, contextul epidemiologic în care ne aflăm a afectat segmentul turismului din zona Sibiului, dar și din întreaga țară. Nici temperaturile de afară nu au prea fost specifice perioadei de iarnă, astfel că, pregătirea și întreținerea unei pârtii, implică niște costuri foarte mari.

”Nu avem suficientă zăpadă. Ce a nins acum în ultimele zile este prea puțin pentru o pârtie, dar și temperaturile sunt prea mari. E nevoie de eforturi mari pentru a menține o pârtie, care implică niște cheltuieli destul de mari. Afacerea nu este deloc rentabilă. Nu avem cum să deschidem pârtia.”, spune primarul din Jina, Vasile Beschiu.

Ultima oră

Comentariul meu