vine gerul la sibiu - cum va fi vremea în această săptămână

Covorul de zăpadă care s-a așternut în noaptea de duminică spre luni a surprins majoritatea sibienilor, obișnuiți cu temperaturi specifice sezonului de primăvară.

Deși drumurile au fost acoperite de zăpadă iar circulația s-a desfășurat foarte anevoios, meteorologii anunță faptul că, ce a fost mai rău a trecut.

Citește și FOTO VIDEO – Sibiul sub nămeți – Străzi înzăpezite și haos în trafic din cauza zăpezii

”Ninsorile abundente au avut loc azi noapte și în cursul dimineții. De acum, vor fi doar fulguieli ușoare, stratul de zăpadă nu va depăși doi centimetri.”, transmit reprezentanții stației meteorologice Sibiu.

Luni dimineața, stratul de zăpadă măsura aproximativ 6 centimetri în Sibiu, la Păltiniș 41 de centimetri, iar la Bâlea 173 de centimetri. În cursul zilei de luni, 11 ianuarie va ninge ușor, iar temperaturile maxime nu vor depăși 1-2 grade în județ. La noapte se așteaptă temperaturi de aproximativ  -3, -4 grade Celsius.

Vezi și FOTO – Mașini blocate de nămeți pe Drumul Hoților – Au ajuns în șant

În următoarea săptămână, vremea se va menține rece, cu temperaturi negative. Marți și miercuri, pe timpul zilei, mercurul din termometre va urca puțin peste 0 grade Celsius, iar în data de 13 ianuarie se așteaptă ninsori slabe, iar stratul de zăpadă va fi de maxim 6-7 centimetri. Temperatura este specifică anotimpului, reprezentând normalul perioadei. În weekend se așteaptă ger, cu temperaturi cuprinse între -14 și -16 grade Celsius.

 

Ultima oră

Comentariul meu