Șoferi băuți în trafic, prinși de poliție
foto arhivă

Mulți șoferi s-au aventurat în trafic, în acest weekend, chiar dacă au consumat alcool. Au fost prinși de polițiștii sibieni și s-au ales cu dosare penale.

Unul dintre șoferi a fost depistat în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Mediaș. Acesta avea o alcoolemie de 0,41 mg/l.

„La data de 10 ianuarie, în jurul orei 03,00, pe Șoseaua Sibiului din municipiul Mediaș, polițiștii rutieri au depistat un alt șofer aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Axente Sever, a cărui testare alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

La aceeași dată, în jurul orei 08,00, tot în municipiul Mediaș, de această dată pe strada Aurel Vlaicu, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit un autoturism al cărui conducător auto a fost depistat de aparatura radar circulând cu viteză peste limita legală, 66 de km/h. „Testat alcoolscopic, medieșeanul în vârstă de 46 de ani a prezentat o concentrație de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat”, spune Welter.

În ambele cazuri s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

De asemenea, un bărbat care nu avea permis de conducere a fost depistat la volan în Șelimbpr. „La data de 8 ianuarie, în jurul orei 17,30, pe strada Doamna Stanca din localitatea Șelimbăr, un sibian în vârstă de 26 de ani a fost depistat la volanul unui autoturism deși nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Pe numele șoferului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis”, informează Welter.

Ultima oră

Comentariul meu