sibiul va avea un secretar de stat la fonduri europene - miercuri aflăm cine va fi prefect
foto: arhivă

Partidele din coaliția de guvernare încă nu au stabilit județele în care își vor impune prefectul. Sibiul este dorit atât de PNL, cât și de USR. Dan Barna a explicat pentru Ora de Sibiu cum se va face împărțirea, care ar fi trebuit să aibă loc luni, 11 ianuarie. Negocierile nu s-au finalizat, urmând a continua miercuri. Între timp, s-au împărțit funcțiile de secretar de stat. Sibiul va ocupa una în cadrul Ministerului Fondurilor Europene.

Negocierile privind numirea prefecților au început de săptămâna trecută. Dan Barna a explicat pentru Ora de Sibiu cum se va face împărțirea, conform unui algoritm. Lucrurile se anunțau a fi stabilite la începutul acestei săptămâni, dar negocierile au continuat, nicio decizie fiind finală.

VEZI AICI CUM SE FAC NEGOCIERILE PENTRU ÎMPĂRÂIREA PREFECTURILOR 

Dan Barna a spus că până la aplicarea algoritmului s-a dorit continuarea negocierilor. ”Încercăm o variantă cât mai amiabilă până la aplicarea algoritmului, a soluției tehnice. Vrem să negociem pentru a avea un rezultat cât mai echilibrat. Miercuri vom continua discuțiile”.

Între timp însă, liberalii au propus un sibian la Fonduri Europene, pe postul de secretar de stat.

Ludovic Orban i-a convocat vineri pe liberalii din teritoriu la o şedinţă în care a discutat cu fiecare lider de filială pe tema funcţiilor pe care le vor primi în guvernarea Cîţu. Primele 20 de filiale ale formaţiunii, cu rezultate foarte bune la alegerile parlamentare, au avut dreptul la un secretar de stat şi două poziţii în conducerea unor agenţii sau oficii.

A doua organizaţie ca forţă, Sibiul, a cerut om la Fonduri Europene

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu