proprietăți utile ale cafelei

Cu toții știm ca fără cafea, diminetile în capitală sunt mai grele, mai ales cand ramanem fara iar cel mai apropiat magazin cafea Bucuresti, este închis. Desigur, de multe ori găsim o alternativa, care imbunatateste situația pe moment. Dacă și tu ești fan cafea sau doar curios despre proprietățile utile ale acesteia, haide sa descoperim cinci dintre ele în continuare.

1. Cafeaua ne face fericiți

Un studiu recent a confirmat ceea ce mulți dintre noi deja intuim: cafeaua este licoarea fericirii.Conform cercetărilor, consumul de cafea este strans legat de emoții pozitive precum: plăcerea, afecțiunea, satisfacția, prietenia și desigur, fericirea. Conform acestor studii, nu s-a descoperit nicio legatura dintre emoțiile negative și consumul de cafea. Ceea ce înseamnă că poți fugi repede la cel mai apropiat magazin cafea Bucuresti pentru un strop de fericire.

2. Reduce riscul de a dezvolta Parkinson

Afectiunea Parkinson este a doua cea mai des intalnita afectiune neurodegenerativa după Alzheimer. Consumul regulat de cafea reduce cu 25% riscul imbolnavirii cu Parkinson. Conform studiilor, atunci cand consumam cafea, se activează zonele din creier afectate de Parkinson, și anume crește nivelul dopaminei.

3. Facilitează arderea grasimilor din corp

După cum bine stii, consumul de cafea ajuta la cresterea metabolismul. Acest lucru duce la arderea mai rapidă a grăsimilor din corp, fiind un supliment binevenit în curele de slabire (desigur, dacă nu se adaugă mult zahăr, siropuri, frisca sau alte lucruri).

4. Ajuta memoria

Dacă ai nevoie sa retii ceva mai ușor, îți sugerăm sa bei o cană de cafea. Te ajuta sa te concentrezi mai bine și să retii mai multe informații decât ai face de obicei. Astfel, atunci când ai de invatat ceva pentru un examen, o prezentare, sau vrei sa retii anumite informații, cafeaua  îți poate veni în ajutor.

5. Crește timpul de reacție

Cafeaua nu doar ajuta memoria, ci ne face si mai alerti. Astfel, după ce am consumat cafea, vom observa și vom reacționa mult mai rapid un pieton care sare pe trecerea de pietoni și vom putea opri la timp, dar nu numai.

Ultima oră

Comentariul meu