Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Sibiu a fost constituită pentru următorii patru ani

Ședința de constituire a Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) a județului Sibiu a avut loc, miercuri, 6 ianuarie, fiind prezidată de vicepreședintele Vlad Vasiu. Ordinea de zi a inclus alegerea președintelui ATOP și stabilirea componenței comisiilor de lucru ale ATOP. Singura propunere pentru funcția de președinte a fost Gheorghe Sterp-Vingărzan, consilier județean, acesta fiind ales cu unanimitate de voturi.

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Sibiu a fost constituită pentru următorii patru ani

Prezentă la ședință, președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a subliniat rolul activ pe care ATOP trebuie să-l aibă în sporirea siguranței pentru cetățenii județului Sibiu. Pentru activitatea ATOP din următorii doi ani, președinta a evidențiat ca prioritate siguranța celor care practică drumeții și plimbări în natură, în contextul în care județul va găzdui în 2021 și 2022 EuroRando, întâlnirea europeană a drumeților, cel mai important eveniment de natură și cultură din Europa.

„Vor fi ani tematici pe care îi dedicăm drumeției în Județul Sibiu. Unul dintre rolurile noastre este acela de a asigura cele mai bune condiții pentru o experiență plăcută, atât pentru turiștii străini, cât și pentru localnicii care ies în natură” a precizat Daniela Cîmpean.  Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Sibiu a fost constituită pentru următorii patru ani

Probleme prioritare pentru rezolvarea cărora președinta a solicitat sprijinul ATOP sunt câinii de la stâni și accesul cu mijloacele motorizate în zonele de drumeție:

“Se știe că turiștii de drumeție sunt turiști disciplinați, cu respect față de natură și față de tradiții, însă întâmpină doi principali factori perturbatori: câinii de la stână și circulația motocicletelor enduro care afectează traseele. Aș vrea să găsim o soluție împreună cu dumneavoastră astfel încât turismul de drumeție să fie practicat în condiții sigure. Din rațiuni ce țin de evitarea aglomerațiilor, dar și motivați de dorința de întărire a imunității pentru prevenirea îmbolnăvirilor, este de așteptat ca tot mai multe persoane să caute posibilități de petrecere a timpului în aer liber”, a mai adăugat Daniela Cîmpean.

ATOP este un organism cu rol consultativ, compus din 16 membri, a cărui activitate se des-fășoară în interesul comunității. Din ATOP fac parte 6 consilieri județeni, 3 reprezentanți ai comunității, subprefectul județului Sibiu, alături de reprezentanții instituțiilor de ordine și siguranță publică. Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Sibiu a fost constituită pentru următorii patru ani

MEMBRI A.T.O.P. 2020-2024

Nr. crt. Nume și prenume Calitate
1. Gheorghe Sterp-Vingărzan Consilier județean
2. Mircea Mihai Consilier județean
3. Alexandru-Ștefan Boboia Consilier județean
4. Ruxandra Cibu Deaconu Consilier județean
5. Friedrich Gunesch Consilier județean
6. Daniel-Ioan Cermonea Consilier județean
7. Livia Sava Reprezentant al comunității
8. Andreea Roseti Reprezentant al comunității
9. Mihai Balaban Reprezentant al comunității
10. Sanda-Ligia Muntean Subprefect al Județului Sibiu
11. Tiberiu-Iulian Ivancea Inspector-șef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu
12. Anca Bîrsan Reprezentant al Corpului Naţional al Poliţiştilor
13. Dorin Muntean Șeful Sectorului Poliției de Frontieră Aeroport Sibiu
14. Dan-Marius Gândilă Desemnat inspector-șef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sibiu „General de Brigadă Mihail Rasty”
15. Lucian Trefaș Împuternicit inspector-şef la conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” Sibiu
16. Adrian-Gheorghe Aldea director general – Poliţia Locală Sibiu

 

Ultima oră

Comentariul meu