o singură doză de vaccin anti-covid a fost nefolosită la sibiu

O singură pierdere de vaccin anti-covid s-a înregistrat la Sibiu de la începutul campaniei de vaccinare, potrivit datelor puse la dispoziția Instituției Prefectului, de către Direcția de Sănătate Publică Sibiu, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor.

Până miercuri, la ora 20:00, la Sibiu au fost vaccinate 1.820 de persoane cu vaccinul Pftizer BioNTech.

„Persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech începând cu data de 31.12.2020 – prima administrare, până astăzi 6 ianuarie a.c. la ora 13:00: 1720 persoane. Persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech începând cu data de 31.12.2020 – prima administrare, până astăzi 6 ianuarie a.c. la ora 20:00: 1820 persoane”, informează Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

În județul Sibiu ultima tranșă livrată de doze de vaccin a sosit în dimineața zilei de luni, 4 ianuarie, lotul fiind alcătuit din 975 de doze și având o perioadă de utilizare de 120 de ore.

„Din data de 31.12.2020 până astăzi, 6 ianuarie, ora 20:00, la nivelul județului Sibiu a fost înregistrată o singură pierdere”, mai spune Ștefan.

Un flacon conține cinci doze de vaccin, iar unei persoane i se administrează o singură doză, astfel că, dintr-un flacon pot fi vaccinați cinci oameni în termen de maxim șase ore de la momentul scoaterii dozei de la frigider. Această pierdere s-a produs după ce un flacon a fost scos de la frigider, iar dintre cele cinci persoane programate, uneia nu i-a mai fost administrată doza, deoarece nu a reușit să ajungă la programare. În aceste condiții, doza nu a mai putut fi păstrată și utilizată a doua zi pentru o altă persoană.

Ultima oră

Comentariul meu