reacția nervoasă a preotului mirel șpan din ștrand - „nu îmi pune nimeni botniță” 
foto: arhivă

Credincioșii din Sibiu primesc, zilele acestea, vizita preoților care vestesc Botezul Domnului. Aceștia sfințesc locuințele, însă, în acest an, totul se desfășoară cu respectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19. Se pare, însă, că există și cazuri în care regulile impuse de autorități sunt date uitării.

Un preot din Sibiu este acuzat de către un sibian și familia acestuia că ar fi venit cu Boboteaza în casele credincioșilor, ignorând total măsurile de prevenție împotriva noului coronavirus. Este vorba despre preotul Mirel Șpan de la Biserica din cartierul Ștrand.

Potrivit cititorului Ora de Sibiu, preotul ar fi mers în casele oamenilor fără mască de protecție și le-ar fi oferit să pupe crucea. „Vă scriu acest mesaj pentru că mă îngrijorează ce se întâmplă în orașul Sibiu. Din ce am vorbit cu un prieten și cu familia la telefon, pentru că sunt plecat din țară, am aflat ceva care mă îngrijorează. Am aflat că preotul Mirel Șpan s-a dus cu Boboteaza în cartierul Ștrand, fără a purta mască și a oferit credincioșilor crucea să o pupe. Prin asta poate transmite virusul la credincioși. Poate fi o catastrofă monumentală în care unul cu virusul îl va transmite tuturor care vor pupa crucea”, scrie Lucian P. într-un mesaj pe adresa redacției Ora de Sibiu.

Preotul Mirel Șpan: „Care-i problema că nu port mască? Mie nu îmi pune nimeni botniță”

Reporterii Ora de Sibiu au luat legătura cu preotul Mirel Șpan pentru a-l întreba dacă cele spuse de sibian se confirmă și dacă, într-adevăr, a refuzat să poarte masca de protecție în locuințele credincioșilor.

Reacția acestuia a fost cel puțin exagerată. Întrebat dacă cele spuse de sibieni sunt adevărate, preotul Mirel Șpan a confirmat, pe un ton nervos, că nu poartă mască de protecție și nimeni nu îl poate obliga să o facă.

„Care-i problema că nu port mască? Mie nu imi pune nimeni botniță, nici Iohannis, nici nimeni. Nu port. Niri tiripliciul ăla de arab, Arafat, nu îmi spune mie să port mască. Păi ce, eu sunt femeie (n.red.: ca să port mască)? Spuneți-mă și la mitropolit, la cine vreți. Nu mi-e frică nici de Iohannis, nici de unguri, nici de nemți. Vreau să facem un interviu, să mă dai acolo la Ora de Sibiu. Dar tu ești mică, nu poți să mă bagi în interviu cu Iohannis și Arafat. Ei vor să ne pună botniță. Eu sunt bărbat, din munții Apuseni, nu sunt tufă ca el să mă ascund în dosul fustei nevestei”, a spus, nervos, preotul Mirel Șpan.

Preotul a avut o reacție dură, făcând referire la restricțiile impuse de autorități, aducându-l în discuție atât pe președintele Klaus Iohannis, cât și pe șeful DSU, Raed Arafat. Înainte de a încheia apelul brusc, părintele a precizat, prin intermediul unor afirmații cu o conotație sexistă, că el „nu e femeie” ca să poarte mască, că e bărbat „din munții Apuseni” și că nu se va ascunde „în dosul fustei nevestei ca el”, făcând referire la șeful statului.

Ultima oră

Participă la discuție

22 Commentariu

  1. Un lucru mii greu să înțeleg în ultimile luni….. L-am urât pe Ceaușescu care ne-a înfometat, industrializat forțat, etc. Cineva nu se știe încă „ne-a făcut cadou” și l-a furat și l-a împușcat. Ne-am bucurat maxim. Locul lui Ceaușescu a fost preluat în mare grabă de niște hapsâni cu „chip de îngeri”. Au venit și au prădat, pe rând, toți care sau perindat la putere și au distrus cu foarte bună știință și nesimțire toată truda părinților și bunicilor care au muncit și au făcut acesta țară să fie MARE. Lumea e dezgustată de cei care ne conduc și are de ce să fie așa. Lumea nu mai are încredere să meargă la vot, nu vrea să mai audă de politicieni. Doar că, și acum e paradoxul, lumea începe dintr-o dată să-i asculte și să-i urmeze cu o mare docilitate pe „lupii cu ochi de miei” cănd le toarnă minciunile cu pandemia, cu izolarea, cu purtatul măștii și acum și cu vaccinul. Dragi români ce sunteți buni doar la tras în jug cum puteti dintr-o dată să credeți în acești….. NEOAMENI???? V-au furat în ultimii 30 de ani bucata cu bucată, ca nimeni în istoria lumii. Voi credeți că acum dintr-o dată ei se înghesuie să vă fie bine????? Oameni buni treziți-vă că eroii din povesti nu sunt ei. Oameni buni iubiți-vă!!! Domnule preot Mirel Șpan doar marii oameni în care sângele e roșu și cald îl pot sluji pe Dumnezeu. Să vă de-a Bunul Dumnezeu înțelepciune și putere să continuați să purtați cu toată cinstea crucea lui Hristos oriunde Bunul Dumnezeu vă îndrumă pașii.

    1. Doamne ajută. Am înțeles că ar avea ceva probleme psihice. L-am cunoscut din fericire pe tatăl dumnealui, un om cum rar este dat cuiva să intâlnească. Mi-a botezat băiatul, iar pe mine m-a cununat. Părintele Mirel mi-a botezat fetița, ce știu că au fost numai cuvinte de laudă în privința asta. Doamne ajută să fie bine.

  2. Bine ca nu exista și nu ii este frica domnului care o dat știre la mol sau în alte încăperi unde sunt oameni gramada. Bine ca le este frica de cruce ,acestea merita sa fie vaccinați.Dar eu propun sa ii vaccineze și în limba.

  3. Dacă am fi avut ziariști independenți, informați și nepărtinitori, articolul s-ar fi publicat cu titlul ”Un preot cu comportament nonconformist!” și nu ”Reacția nervoasă a preotului…”. Nu a fost o reacție, ci o atitudine, și nu nervoasă, ci hotărâtă și demnă .
    Cercetările arată că masca, în loc să te mențină sănătos, favorizează îmbolnăvirea! Căutați cercetările adevărate citiți-le, înțelegeți-le, și lămuriți-vă. De fapt, nu trebuie multă minte ca să-ți dai seama singur de acest adevăr.
    Măcar preoții să-și manifeste autonomia față de guvernanți (care la rândul lor sunt dependenți de cei care îi finanțează), căci pentru medici și profesori, fiind sub autoritatea guvernului, mai greu.

  4. Felicitări acestui preot ostaș al Domnului. Iluzia că orice altceva te apără de viruși in afara de Dumnezeu este o mare păcăleala.

    1. Isus Cristos, care este deasupra acestui preot a spus oamenilor să respecte administrația și legile conducătorilor romani spunând „Dați Cezarului ce este al Cezarului și lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu”.
      Acel preot este întâi cetățean simplu ca noi toți și deci Obligat !!! să respecte administrația locală și apoi preot, iar ca preot e Obligat !!! să respecte pe Patriarh care cere respectarea legilor și administrației locale și a protejării și distanței sociale .
      Acel preot este un mare risc sanitar si exemplu de Neascultare !! trebuie condamnat și cerut ajutorul mitropolitului pt schimbarea lui și aducerea unui preot normal.

  5. Absolut condamnabila atitudinea preotului „Span”. Asemenea comportamente din partea unui preot compromit Biserica noastra. L-as intreba pe preotul „Span”” daca recunoaste cuvintele adresate unei doamne: Pupati crucea sau masca?! Stupefiant cat de rudimentar pot gandi unele personaje. Oare aceste personaje nu pot fi reeducate?. Din fericire Biserica noastra are destui slujitori cu care se poate mandri chiar (si mai ales) in Sibiu. Sunt unele profesii care isi upgradeaza educatia si cunostintele profesionale, exemplu medicii in cadrul „educatiei medicale continue” . Educatia continua asociata bunului simt ar fi o sansa si pentru preotii cu nume predestinat, anume aceea de a transforma „spanul” intr-un produs pe deplin recuperabil.

  6. Da, este adevărat! L-am văzut pe respectivul preot în parcul de langa biserica, acum câteva zile. Nu purta masca pe strada și chiar s-a pupat cu cu domn în vârstă pe obraji, ca și cum nimic nu s-ar întâmpla în tara. Într-adevăr, noi suntem de vina când le permitem celor ca domnul acesta sa procedeze în acest fel!

  7. Îl cunosc pe acest Preot, el face cununi, logodne și în post. Ar trebui sancționat, și să-i fie rușine cum vb de femei… Mai pe scurt ar trebui dat afara.

  8. Si pe Aleea Fratii Buzesti, atat preotul cat si cantaretul care il insotea purtau masca doar sub barbie, fara sa acopere nici nasul si nici gura, in interiorul blocului. Am observat acest lucru pe vizor. Personal nu am deschis usa, dar m-am uitat de curiozitate, pentru a vedea daca respecta regulile…

    1. Spalati pe creier, voi sunteți virusati și dresați va place sa fiți asupriți, fără drepturi, căței.
      Preotul în calitate de om, a luat atitudine, cum ar trebui sa facem toți. Auzi și mai sus, ca ar trebui reeducat!!! Pai tu ești bolnav mintal?!? Reeducat? Voi ar trebui sa începeți sa gândiți… Nu sa reeducat omenirea după bunul plac și interes al unei gloanțe de scelerati care conduc lumea, avizi de putere, egoiști, sataniști, care nu-l suporta pe Dumnezeu și pe cei care cred în El.
      Rușine vouă, nu preotului!! Nu va ma dați nici măcar aspiranți în credință, dacă va îndoiți de cele sfinte, de cruce.
      De ce puneți mana pe bani????
      Banii sunt cei mai jegoși, ca circula peste tot, nu crucea.

  9. Acest preot nu este la prima abatere. Din păcate nimeni nu se implica Inna lua atitudine față de răzvrătirile acestui preot.
    Stau și mă întreb dacă soția preotului care este medic într-o comunitate din apropierea orașului și tratează. Bolnavii de Covid soțul
    oare nu își dă seama de gravitatea bolii. să ai în casă medic și tu să te ți deștept arata numai și numai prostie nici decum cumpătare și înțelegere.
    Și încă ceva părinte. Datorita nouă celor din cartier ai ajuns ce ai ajuns. Să nu uiți de la ce mașina ai plecat și unde ești acum.
    Să nu uiți că enoriașii nu te-au cerut că preot în ștrand . Dar datorită noua ai înflorit. Așadar un pic de respect față de toți cei care îți sunt enoriași. Fără noi ești un nimeni. Daca cartierul se ridică împotriva ta și nu te mai vrem preot apoi nu știu ce parahie mai prinzi tu sa te lingi pe bot.
    Un pic de respect față de populația cartierului nu strica. Habar nu ai de problemele celor pe care veZi doamne ii păstorești trimiți doar argatul sa ia taxele dar nu ai trecut sa ascuți poveștile bătrânilor din cartier sau sa le dai o speranță.
    Ce bărbat sunteți dvs daca astfel de exemplu dați populației. Aici nu discutam de politica aici discutam de siguranța populației. Anul asta nu va deschid ușa și nici bani nu va dau că nu meritați . Nu va mai satura al de sus. In loc voi să fiți cumpătați și să îndrumați populația să poarte masca voi o haită de popi ii vreți morți sa le faceți apoi parastase sa vă iasă mălaiul. Rușine să vă fie . Da aveți dreptate veți da socoteală în ceruri la judecata de apoi . Dar nu noi ci dumneavoastră pentru că ceea ce faceți nici lui Dumnezeu nu ii place.

  10. asa cum tu nu porti masca, asa si eu iti pot cere sa nu intri in casa cu botezul. echitabil? sau pot cere la biserica ortodoxa sa-mi trimita sa-mi boteze casa, un preot cu masca? sau sa mi-l trimita pe teodosie de la constanta? ala macar face show gratis.

  11. Msi prosti cine l a primit in casa fara masca. D aia e bine sa dai drumu la caini cand ii vezi la porti. Nu i mai intereseaza nimic, decat sa faca bani… Bani muuulti